De bundels gebundeld
Boek

De bundels gebundeld 150 jaar geschiedschrijving in Overijssel (2008)/ [auteurs Lydie van Dijk ... et al., redactiecommissie: E.A. van Dijk ... et al. ; auteurs Lydie van Dijk ... et al.]

Overzicht van de geschiedschrijving over Overijssel onder auspiciën van de in 1858 opgericht Vereeniging tot Beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis.

Aanwezigheid

Recensie

Ter gelegenheid van het 150-jarig bestaan van de Vereeniging tot Beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis is deze mooi uitgevoerde jubileumbundel uitgebracht, waarin de geschiedschrijving van Overijssel van deze periode centraal staat. Uitgangspunt zijn de publicaties van deze historische vereniging en met name het jaarboek 'Overijsselse historische bijdragen'. In een aantal hoofdstukken worden verschillende facetten van de Overijsselse (rechts)historie belicht, die gebaseerd zijn op literatuuronderzoek en die de huidige stand van de Overijsselse geschiedschrijving weergeven. Deze aspecten zijn de activiteiten en publicaties van de vereniging, de landschaps- en nederzettingsgeschiedenis, de bevolking en economie, de krijgsgeschiedenis en tenslotte de cultuur- en kerkgeschiedenis. Daartussendoor zijn er steeds 'kopstukken' met korte biografieën van personen die actief zijn geweest in deze vereniging, waaronder met name archivarissen, (rechts)historici enzovoort. De verschillende bijdragen zijn geannoteerd en voorzien van zwart-witillustraties.

Specificaties

Nederlands | 9789040085703

Titel De bundels gebundeld : 150 jaar geschiedschrijving in Overijssel
Secundaire auteur Lydie van Dijk
Type materiaal Boek
Uitgave [Zwolle] : Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis, 2008
Overige gegevens 352 p - ill - 23 cm
Annotatie Speciaal nummer
ISBN 9789040085703
PPN 314803882
Rubriekscode Overijssel 938
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geschiedschrijving; Overijssel
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Overijssel

Relaties/Serie

Overijsselse historische bijdragen
Tijdschrift

Overijsselse historische bijdragen verslagen en mededelingen van de Vereeniging tot Beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis (1977-...)

Bundel wetenschappelijke artikelen betreffende de geschiedenis van deze provincie.

vol. 123 (2008)
Uitgeleend