Net als papa
Boek

Net als papa (cop. 2006)/ Cecilia Johansson, [vert. uit het Engels: Ingrid Hadders ; red.: Vitataal]

Allerlei dieren en een peuter zien eruit en gedragen zich net als hun papa. Vierkant kartonboek met kleurige illustraties, voelelementen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Vierkant stevig kartonboekje met twee afgeronde hoeken, verschenen onder de noemer 'aaibaar kartonboekje'. Op elke dubbele pagina komen steeds twee dieren (kind-papa) uit verre landen voor. De korte tekst op rijm (abcb) nodigt de jonge kijker uit om met de vingers bepaalde onderdelen te voelen, zoals bijvoorbeeld de stippen van de giraffe, de strepen van de tijger, de huid van de aap, de strepen van de zebra. Het volwassen dier en het jonge dier hebben steeds dezelfde eigenschappen (dus 'net als papa'). De namen van de dieren worden in de eenvoudige, maar tot actie oproepende tekst niet genoemd, waardoor de jonge kijker de beesten zelf kan benoemen. De illustraties zijn kleurrijk, vrolijk en de dieren zijn duidelijk in hun omgeving neergezet. De vormgeving van het boekje is uitstekend en het omslag aantrekkelijk. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059204812

Titel Net als papa
Auteur Cecilia Johansson
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ingrid Hadders
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2006
Overige gegevens [16] p - ill - 19×19 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Een aaibaar kartonboekje - Vert. van: Just like daddy! - London : Caterpillar Books, cop. 2006
ISBN 9789059204812
PPN 291274935
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Voelboeken ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren ; Voelboeken ; Rijmvertellingen ; Jonge dieren