Mijn eerste Van Dale Interactief woordenboek
Boek

Mijn eerste Van Dale Interactief woordenboek animaties en spelletjes (cop. 2008)/ geschreven door Liesbeth Schlichting, Betty Sluyzer, Marja Verburg, getek. door Paula Gerritsen

Interactief woordenboek waarin op speelse wijze via een kleurentekening en twee versjes bijna alle letters van het alfabet aan de orde komen. Op de cd-rom kunnen de versjes bekeken en beluisterd worden. Vanaf ca. 3,5 jaar.

Recensie

Interactief woordenboek gebaseerd op 'Mijn eerste Van Dale: voorleeswoordenboek'* waarin duizend grondwoorden voor jonge kinderen vanaf twee jaar zijn opgenomen. De nadruk ligt bij deze uitgave op de bijgeleverde cd-rom. Het boekgedeelte bevat een korte verantwoording, een handleiding voor het computergebruik en een alfabetische selectie van wat er op cd-rom staat. Bij alle letters (uitgezonderd q, x, y) staan twee voorbeelden (in versvorm) vergezeld van evenzoveel bonte en grappige kleurenillustraties. Op de cd-rom kunnen de versjes beluisterd en bekeken worden. Hier worden de q en de x genoemd, maar zonder voorbeelden. Via 'auto play' worden de woorden en de plaatjes automatisch afgespeeld, de begeleider kan ze ook zelf voorlezen. Naast het woordenboekgedeelte zijn er acht spelletjes (drie letterspelletjes aangevuld met een telspel, puzzels, punten verbinden, plaatsjes kleuren en tekenen). Het gebruik en de uitleg zijn kindvriendelijk en overzichtelijk. Leerzaam en leuk voor kinderen om op speelse wijze hun woordenschat te vergroten en hun taalontwikkeling te stimuleren. Vanaf ca. 3,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789066480933

Titel Mijn eerste Van Dale Interactief woordenboek : animaties en spelletjes
Auteur Liesbeth Schlichting
Secundaire auteur Paula Gerritsen ; Betty Sluyzer ; Marja Verburg
Type materiaal Boek
Editie 1e ed., 1e opl;
Uitgave Utrecht [etc.] : Van Dale Lexicografie, cop. 2008
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm - cd-rom
Annotatie Gebaseerd op Mijn eerste Van Dale
ISBN 9789066480933
PPN 315167041
Rubriekscode Nederlands 831
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Taal; Spelletjes
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Nederlandse taal