Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Ff-tjes koken
Boek

Ff-tjes koken = Ez cookin' (cop. 2008)/ Charlotte Borggreve & Gerda Hahn, [fotogr. Gerhard Witteveen ... et al. ; vert. naar het Engels: Lorraine T. Miller]

Kinderen uit 27 landen van de Europese Unie geven recepten door van hun lievelingsgerechten. Daarbij vertellen ze iets over het land en eetgewoonten. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

De recepten vertegenwoordigen alle 27 landen, die deel uitmaken van de Europese Unie. Per land zijn er een of meer kenmerkende, originele, recepten opgenomen, die zijn uitgekozen door kinderen uit het betreffende land. Zij wonen daar niet altijd zelf, soms zijn hun ouders of grootouders uit het land afkomstig. Ter introductie van elk recept wordt uitgebreid kennisgemaakt met de kleine kok/kokkin in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Daarnaast worden allerlei wetenswaardigheden over dat land verteld. Aansluitend is er dan het uitgewerkte recept. Kleurrijke lay-out met vele kleurenfoto's van o.a. kinderkoks in actie. De recepten zijn voor de beoogde leeftijdscategorie vrij duidelijk en vrij gedetailleerd uitgewerkt. Regelmatig zullen bepaalde gebruikte termen echter om uitleg vragen en is er zeer waarschijnlijk hulp nodig bij de uitvoering van aangegeven bereidingstechnieken. Ondanks dat er voorin aandacht wordt besteed aan veiligheid, zijn veiligheidsrisico's niet helemaal uitgesloten. Daarom is dit kookboek alleen geschikt onder begeleiding. De opzet is echter bijzonder origineel: een prachtige en waardevolle bijdrage aan integratie van en het vergroten van interesse in de diverse Europese culturen. Teksten zijn zowel in het Nederlands als het Engels. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

NederlandsEngels | 9789023012177

Titel Ff-tjes koken = Ez cookin'
Uniforme titel Ez cookin' Effetjes koken
Auteur Charlotte Borggreve
Secundaire auteur Gerhard Witteveen ; Lorraine T. Miller ; Gerda Hahn
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Becht, cop. 2008
Overige gegevens 119 p - ill - 25×25 cm
Annotatie Titelpag. vermeldt tevens: Rondje Europa, Tour of Europe - Nederlandse en Engelse tekst
ISBN 9789023012177
PPN 314833684
Rubriekscode 629.2
Taal NederlandsEngels
Onderwerp algemeen Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken