Bloedrode maan [Makkelijk lezen]
Boek

Bloedrode maan [Makkelijk lezen] (2008)/ John Townsend, [vert. uit het Engels: Anne-Marie Vervelde ; bew. vert.: Eenvoudig Communiceren]

Nick neemt de taken van de gewonde boswachter Freek over. Hij ontdekt dat dieren uit het bos verdwijnen of gedood worden en ziet een met bloed geschreven boodschap. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

Nick helpt boswachter Freek. Nadat Freek een ongeluk heeft gekregen, neemt Nick hem waar. In het bos verdwijnen bijzondere dieren: een rode wouw, de dassen, een schaap. Een met bloed geschreven brief duidt op criminele acties. Deel uit de 'Schaduw'-reeks*, een serie spannende verhalen voor jongeren op het niveau van minder gevorderde lezers. De tekst bestaat uit korte zinnetjes. De emotie krijgt daardoor weinig kans: het is vooral een opsomming van feitelijke gebeurtenissen. Sommige (onderstreepte) woorden zijn achterin in een woordenlijstje verklaard, al blijkt de verklaring ook al uit de tekst. De korte zinnen, brede marges en indeling in tekstblokken zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Als psychologische thriller is het boek niet geslaagd, al blijf je als lezer benieuwd naar de afloop. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086960545

Titel Bloedrode maan [Makkelijk lezen]
Auteur John Townsend
Secundaire auteur Anne-Marie Vervelde
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, 2008
Overige gegevens 60 p - 24 cm
Annotatie Vert. van: Hunter's moon. - Lonmden : Evans, 2003
ISBN 9789086960545
PPN 315449004
Genre detectiveroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Schaduw-reeks
Boek

Schaduw-reeks (2007-...)

vol.
Uitgeleend