Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Killers in het wild
Boek

Killers in het wild (cop. 2008)/ Claire Llewellyn, [ill. van Steve Weston ... et al. ; vert. uit het Engels: Guy Brugmans]

Alle 'killers' uit de dierenwereld trekken voorbij, zoals stekende schorpioenen, gewelddadige hagedissen en wolven van de Taiga. Met veel, soms angstaanjagende, kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Om deze grote, bijna vierkante uitgave te kunnen lezen en bekijken heb je stalen zenuwen nodig. Scherpe tanden, giftige stekels, scherpe klauwen en veel bloedspetters spatten van de bladzijdes af. Alle 'killers' uit de dierenwereld komen voorbij, waaronder: wolven van de Taiga, gewelddadige hagedissen, stekende schorpioenen en vraatzuchtige piranha's. Twee naast elkaar liggende pagina's vertellen het verhaal van een van deze dieren. De vele foto's, echte en animatie, groot en klein, springen het eerst in het oog. Rondom de foto's is de informatie, gericht op jagen, jager en prooi, in tekstblokken over de pagina's gestrooid. Moeilijke woorden worden er uitgelicht en verder uitgelegd en bij elk dier worden websites genoemd. Filosofische uitspraken en gezegdes zorgen samen met de rest voor een breed scala van informatie. Het boek sluit af met een verklarende woordenlijst, een register en een pagina met websites om verder op onderzoek uit te gaan. Ander deel uit de serie 'Navigators' is 'Ridders en kastelen'*; meerdere delen volgen. Mooie, stevige uitgave die, door zijn prachtige foto's en de diversiteit van informatie, jonge, visueel ingestelde onderzoekers uitnodigt om mee op reis te gaan door de dieren-killer-wereld. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054615996

Titel Killers in het wild
Auteur Claire Llewellyn
Secundaire auteur Steve Weston ; Guy Brugmans
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2008
Overige gegevens 48 p - ill - 29 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Killing creatures. - London : Kingfisher, 2008. - (Navigators)
ISBN 9789054615996
PPN 315730986
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Roofdieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Roofdieren

Relaties/Serie

Navigators

Navigators (2008-...)

vol.
Uitgeleend