Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Waarom is de hemel blauw?
Boek

Waarom is de hemel blauw? (cop. 2008)/ Wil Mara, [vert. uit het Engels Anja De Lombaert]

Ontdek welke weg het licht aflegt van de zon naar de aarde en waarom de hemel meestal blauw is. Met, ook paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Licht is overal om ons heen. Maar wat is licht eigenlijk? En hoe bereikt het licht van de zon ons? En waarom is de hemel blauw? In deze handzame, vierkante uitgave wordt deze moeilijke materie, op een begrijpelijke manier, aan jonge lezers uitgelegd. De tekst is beeldend geschreven, waardoor de informatie echt voor te stellen valt. De vele, duidelijke foto's laten zien wat in de tekst bedoeld wordt. Een hoger technisch leesniveau is nodig om de tekst zelf te kunnen lezen. Evengoed is de hulp van een volwassene zinvol/nodig om alle informatie te kunnen bevatten en verwerken. Bij ieder hoofdstuk wordt een eenvoudige vraag gesteld waarvan het antwoord aan de orde is geweest. Afgesloten wordt met een proefje, een uitgebreide woordenlijst, websites voor meer informatie en een register. Andere titels in deze nieuwe serie 'Vertel eens...' zijn: 'Waarom waait de wind?' en 'Hoe ademen vissen onder water?'* Meerdere titels staan op het programma. Uitgave doet, door het wat dunne papier, wat goedkoop aan. Maar... voor jonge onderzoekers een mooie serie waarin meer te ontdekken valt over de onbekende, maar boeiende wereld van natuurverschijnselen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055662685

Titel Waarom is de hemel blauw?
Auteur Wil Mara
Secundaire auteur Anja De Lombaert
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2008
Overige gegevens 32 p - ill - 21×21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Why is the sky blue? - Tarrytown, NY : Marshall Cavendish Benchmark, 2006. - (Tell me why, tell me how)
ISBN 9789055662685
PPN 315810688
Rubriekscode 536
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Licht
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Licht

Relaties/Serie

Vertel eens...
Boek

Vertel eens... (2008-...)

vol.
Uitgeleend