De Club van 5 doet aan yoga!
Boek

De Club van 5 doet aan yoga! yoga-doeboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar (2008)/ Suzanne Raaijmakers, met ill. van Esther van Gijn

Bij allerlei yoga-oefeningen worden tips gegeven op het gebied van onder andere tekenen, filosoferen, knutselen en taal. Met paginagrote, stripachtige tekeningen in heldere kleuren. Onder begeleiding vanaf ca. 4 tot 12 jaar.

Recensie

Kinderyoga leert kinderen bewust stil te staan bij hun lichaam en geest door bepaalde oefeningen te doen. Het levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van evenwicht, coördinatie, concentratie, kalmte en emotionele stabiliteit, creativiteit en positief denken door het gebruik van positieve bevestiging bij de oefeningen. Elk kind van de club van vijf heeft een eigen voorkeur voor een bepaalde doe- of denktip en stimuleert lezers in woord en tekening om daaraan mee te doen. Zo worden tips gegeven op het gebied van bv. toneel, tekenen, filosoferen en knutselen. Pas helemaal achter in het boek bij de 'uitleg' staat precies beschreven hoe je de oefeningen moet doen en vind je antwoorden op vragen die gesteld zijn bij de verschillende tips. Kleurrijke uitgave in oblong met paginagrote, stripachtige illustraties in heldere kleuren. Kinderen zullen niet snel zelfstandig met dit boekje gaan werken. Voor leerkrachten in het basisonderwijs worden er instructies gegeven. Een goede voorbereiding zal er voor moeten zorgen dat de juiste oefeningen op het juiste moment kunnen worden uitgevoerd. Kinderen van ca. 4 tot 12 jaar zullen de oefeningen wel als positief ervaren.

Specificaties

Nederlands | 9789090230887

Titel De Club van 5 doet aan yoga! : yoga-doeboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar
Auteur Suzanne Raaijmakers
Secundaire auteur Esther van Gijn
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave [Valkenswaard] : De Club van 5, 2008
Overige gegevens 72 p - ill - 19×25 cm
Annotatie 1e dr.: 2008 - Met lit. opg
ISBN 9789090230887
PPN 315466111
Rubriekscode 158.27
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Yogaoefeningen; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Yogaoefeningen