Het geheime boek der elfen
Boek

Het geheime boek der elfen (cop. 2008)/ tekst Jean-Luc Bizien, ill. Caroline Picard ; [vert. uit het Frans: Marjan Lindt]

Wie zijn de elfen, waar wonen ze en worden ze met uitsterven bedreigd? Allerlei informatie over elfen en andere onzichtbare wezens, voorzien van sfeervolle kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Groot prentenboek met fantasierijke informatie over allerlei soorten onzichtbare wezens zoals elfen, gnomen, dwergen, hobbits en kobolden. Hun kenmerken en eigenschappen worden in tekst en illustratie fantasierijk en uitvoerig beschreven en getoond. Meestal worden aan de wezens volmaakte eigenschappen toegedicht, goed of slecht, er zijn weinig nuances te bekennen. De taal is gedragen en ouderwets. Zie het woord 'der' in de titel. De lezer wordt met u aangesproken. De verhalen lopen dikwijls niet goed af. Er wordt veel gevochten, vooral tegen de mens. De barokke illustraties zijn met zorg geschilderd en worden omringd door teksten in verschillende lettertypes. De landschappen zijn wat woest en wild weergegeven. Het hele boek is meer een encyclopedie dan een verhalenbundel. De zin: 'Elfen zijn het verachtelijke gezelschap van de mens ontvlucht' (bladzijde 58) tekent de sfeer en tendens van de inhoud van het boek. Achterin is informatie opgenomen over andere boeken en films over elfen. Voor liefhebbers van elfen en dromers van een betere wereld. Tegelijk verscheen een vergelijkbare uitgave over draken*. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044720952

Titel Het geheime boek der elfen
Uniforme titel Elfen
Auteur Jean-Luc Bizien
Secundaire auteur Caroline Picard ; Marjan Lindt
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2008
Overige gegevens 57 p - ill - 29 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Elfes et autres guerriers-mages. - Bruxelles : Casterman, 2007
ISBN 9789044720952
PPN 31540373X
Rubriekscode 908.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Elfen
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord Elfen