Kosmische taal
Boek

Kosmische taal de wereld van vibraties (2008)/ Hazrat Inayat Khan, [geautoriseerde vert. uit het Engels: Nederlands Publicatiecomité van de Soefibeweging]

Verzameling van 14 voordrachten van de stichter van de Soefi-beweging, waarin mystieke ideeën een grote rol spelen, aangevuld met een hoofstuk uit zijn verzameld werk.

Recensie

De mysticus Hazrat Inayat Khan (1882-1927) was de oprichter van het Universeel Soefisme. Als soefileraar richt hij de aandacht op universele liefde, geestelijk in balans zijn en innerlijke schoonheid. Zijn wijze van denken is mede geïnspireerd door andere Oosterse tradities, zoals de leer van Zarathoestra. Zijn mystieke lezingen bevatten een visionaire praktische filosofie, werkend vanuit het hier en nu. Zijn muzikaliteit is onlosmakelijk verbonden met zijn leer. In dit boekje is een serie lezingen uit 1924 gebundeld, in deze druk aangevuld met een hoofdstuk uit het verzameld werk van Hazrat Inayat Khan (recente vertaling). Leidend thema in de lezingen is de idee dat in de schepping alles met elkaar is verbonden en berust op trillingen. Door verinnerlijking zal het subtiele hart opengaan. Intuïtie, inspiratie en verlichting zullen naar een hoger plan worden gevoerd. De bundel wordt besloten met een reeks soefidenkbeelden en de drie soefidoelstellingen die bepalend zijn voor deze leer. De vertaling is waar nodig aangepast aan deze tijd.

Specificaties

Nederlands | 9789088400193

Titel Kosmische taal : de wereld van vibraties
Auteur Inayat Khan (Hazrat)
Instelling /Stichting Soefi Beweging Nederland. Nederlands Publicatiecomité
Type materiaal Boek
Uitgave Katwijk : Panta Rhei, 2008
Overige gegevens 111 p - 20 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Deventer : Kluwer, 1938 - Vert. van: Cosmic language
ISBN 9789088400193
PPN 315477318
Rubriekscode 284
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Soefibeweging