Mijn twee oma's
Boek

Mijn twee oma's (2008)/ Floella Benjamin, geïll. door Margaret Chamberlain ; [vert. uit het Engels: Anneke Volbeda Richel]

Benthe heeft twee heel verschillende grootmoeders: een uit Katwijk en een uit Aruba. Als ze samen op Benthe moeten passen, leren ze elkaar door Benthe beter kennen. Prentenboek met vrolijke illustraties om met jonge kinderen te praten over cultuurverschillen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Benthe heeft een oma met Nederlandse roots en een oma uit Aruba. De oma's doen de dingen heel erg anders en als ze samen op Benthe moeten passen, leidt dat bijna tot ruzie. Gelukkig bedenkt Benthe dat de oma's om de beurt mogen vertellen wat er gebeurt en zo genieten ze alledrie van de verschillende culturen. Prentenboek met paginagrote illustraties zonder witrand; de personen zijn opvallend gekleurd tegen een pastelkleurige achtergrond; vage lijnen in zachte tinten zorgen voor een illusie van perspectief. Ondanks het computerwerk zijn de uitdrukkingen van en de verschillende sfeer rond de oma's goed herkenbaar. De grote hoeveelheid tekst in begrijpelijke zinnen met weinig moeilijke woorden is gedrukt in een dik lettertype; hij valt goed op tegen de achtergrond waarin hij staat, maar overheerst niet. Uitgeverij Maopé Books is gespecialiseerd in interculturele boeken*, waarvan dit prentenboek een goed voorbeeld is. Het is zeker geschikt om in een kleuterklas te praten over verschillen, al zal niet in iedere situatie alles zo gemakkelijk opgelost kunnen worden als Benthe dit heel wijs doet. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089340047

Titel Mijn twee oma's
Auteur Floella Benjamin
Secundaire auteur Margaret Chamberlain ; Anneke Volbeda Richel
Type materiaal Boek
Uitgave [Bussum] : Maopé Books, 2008
Overige gegevens [28] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: My two grannies. - London : Frances Lincoln Children's Books, cop. 2007
ISBN 9789089340047
PPN 315100982
Thematrefwoord Grootouders ; Cultuurverschillen ; Aruba
Taal Nederlands