Barbapapa is in vorm
Boek

Barbapapa is in vorm (2008)/ Annette Tison en Talus Taylor, [vert. uit het Frans: J.H. Gever]

Barbabob ontdekt bij het koekjes bakken, maar ook op andere plaatsen, allerlei vormen. Oblong prentenboek met ingekleurde pentekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

De familie Barbapapa bakt vandaag koekjes. Barbabob, de kunstenaar van de familie, is helemaal onder de indruk van de verschillende vormen. Maar niet alleen de koekjes zijn vierkant, driehoekig en rond. Overal waar Barbabob kijkt, ziet hij steeds die vormen terug: in de natuur, in de stad, op het strand en op het voetbalveld. Er komen zelfs steeds meer vormen bij. Barbabob is niet te stoppen. Hij schildert en beeldhouwt net zo lang totdat hij zelf in elke vorm iets gemaakt heeft. Deel uit de reeks 'Ontdekken met Barbapapa'*. In dit oblong prentenboek met een hardroze buitenkant en stevig omlijnde, ongecompliceerde illustraties over steeds een dubbele pagina worden kleine kinderen door de familie Barbapapa gestimuleerd verschillende vormen te herkennen en te benoemen. Summiere tekst van gemiddeld drie regels onder of boven aan de pagina. De wereld waarin de Barbapappas en ook gewone mensen en dieren leven, is hier voor kinderen zo verrassend en tegelijkertijd overzichtelijk uitgebeeld dat ze gauw ook in hun eigen wereldje de nieuwe vormen zullen ontdekken. Heruitgave in een reeks prentenboeken uit de jaren '70 van de 20e eeuw over de wonderlijke Barbapapa-wezens. Op het achterplat de presentatie van de verschillende Barbapapa's. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025743543

Titel Barbapapa is in vorm
Auteur Annette Tison
Secundaire auteur J.H. Gever ; Talus Taylor
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2008
Overige gegevens 27 p - ill - 22×27 cm
Annotatie Vert. van: Barbapapa et les formes. - Paris : Les Livres du Dragon d'Or, cop. 2003. - (Découvre avec Barbapapa). - Oorspr. uitg.: 1996 - Oorspr. titel: Met Barbapapa van vorm veranderen. - Bentveld-Aerdenhout : Landshoff, 1978
ISBN 9789025743543
PPN 315108746
Thematrefwoord Vormen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ontdekken met Barbapapa
Boek

Ontdekken met Barbapapa (2007-...)

vol.
Uitgeleend
Annette Tison