Rekenen in je pocket
Boek

Rekenen in je pocket (cop. 2008)/ Roel Roelofs, met medew. van Henk van Haren ; [ill.: Bart Minderman ; technische tek.: Rekenrijk]

Beknopt overzicht van de belangrijkste regels op het gebied van rekenen.Overzicht van de belangrijkste regels op het gebied van rekenen, zoals die op de middelbare school worden behandeld. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

In vijf hoofdstukken komen de volgende onderdelen van het rekenonderwijs aan de orde: getallen, bewerkingen, verhoudingen, meten en meetkunde en tenslotte grafieken. In elk hoofdstuk start de samensteller van dit handige boekje met een aantal instructies. Hierna krijgt de doelgroep de kans om te oefenen. Aan het eind staat dan nog een toets waarmee je kunt controleren of je de oefenstof beheerst. Alle regels, rijtjes en uitzonderingen zijn bij elkaar gevoegd zodat een geordend overzicht is ontstaan. Aan de lay-out is weinig aandacht geschonken. Het boekje heeft vooral een praktische waarde: even opzoeken hoe het ook al weer was. De uitvouwbare achterflap bevat handige overzichten. Geschikt als naslagwerk en geheugensteun voor scholieren vanaf ca. 12 jaar in het voortgezet onderwijs en oudere geïnteresseerden; ook te gebruiken als huiswerkhulp voor ouders. Maakt deel uit van een serie waarin alle vakken in het voortgezet onderwijs aan de orde komen. Tegelijk verscheen het deel over taal*.

Specificaties

Nederlands | 9789001767853

Titel Rekenen in je pocket
Uniforme titel Rekenen
Auteur Roel Roelofs
Secundaire auteur Henk van Haren
Type materiaal Boek
Uitgave Groningen [etc.] : Noordhoff, cop. 2008
Overige gegevens 84 p - ill - 18 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789001767853
PPN 314675744
Rubriekscode 512
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rekenen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Rekenen

Relaties/Serie

Wolters' in je pocket

Wolters' in je pocket (2004-...)

vol.
Uitgeleend