Ik speel het verkeer
Boek

Ik speel het verkeer spelenderwijs het verkeer leren kennen (2008)/ Marijke Vancoillie, Nico Van den Abeele, [ill. Jef Goedemé]

Handleiding voor leerkrachten in het basisonderwijs voor verkeerslessen in de vorm van een spel.Per leeftijdsgroep worden verkeerslessen in de vorm van een spel aangeboden. Met kleine zwart-wittekeningen. Voor kinderen vanaf ca. 5 tot 11 jaar.

Recensie

Dit boek is bedoeld voor leerkrachten in het basisonderwijs. Wie zijn 'gewone' verkeerslessen wil afwisselen met aantrekkelijke en minder gebruikelijke lessen, kan in dit boek een aantal leuke voorbeelden vinden. De tien tot dertien lessen in spelvorm zijn bedoeld voor onder-, midden- en bovenbouw voor zowel Belgische als Nederlandse scholen. In elke les wordt uitgelegd wat het doel is van de les, hoe de les kan worden opgezet en zijn materialen (tekeningen en spelbenodigdheden in zwart-wit) opgenomen die gekopieerd mogen worden. De lessen zijn apart en zullen de kijk op het verkeer in de praktijk door de leerling bevorderen. Het materiaal is afgestemd op de doelgroepen en de beschrijvingen zijn duidelijk. Soms worden op de voorbeelden variaties gegeven. Een leuk leerkrachtenboek dat naast alle bestaande methodes gebruikt kan worden.

Specificaties

Nederlands | 9789059323520

Titel Ik speel het verkeer : spelenderwijs het verkeer leren kennen
Auteur Marijke Vancoillie
Secundaire auteur Jef Goedeme ; Nico Van den Abeele
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2008 - Zuidhorn : Schoolsupport
Overige gegevens 95 p - ill - 24 cm
ISBN 9789059323520
PPN 315688203
Rubriekscode 478.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verkeersonderwijs; Basisonderwijs; Didactiek
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Verkeersonderwijs