Het Magdalena mysterie
Boek

Het Magdalena mysterie (cop. 2009)/ Kathleen McGowan, [vert. uit het Engels Monique Eggermont ... et al.]

Een Amerikaanse historica en journaliste lijkt voorbestemd te zijn boekrollen met het levensverhaal van Maria Magdalena, mogelijk de echtgenote van Jezus en de moeder van zijn kinderen, te vinden.

Aanwezigheid

Recensie

Als de Amerikaanse historica/journaliste Maureen Paschal voor een boek over Maria Magdalena, mogelijk de vrouw van Jezus, onderzoek doet in Jeruzalem, krijgt ze visioenen en gebeuren er vreemde dingen. Weer in de VS wordt ze door een haar onbekende onderzoeker van Maria Magdalena uitgenodigd naar Frankrijk te komen. Als ze met haar neef, die theoloog is, gaat, blijkt dat haar familie afstamt van Maria Magdalena. Maria Magdalena zou na Jezus' dood met drie kinderen naar Frankrijk zijn gegaan en Maureen is voorbestemd boekrollen te vinden waarin Maria Magdalena haar leven met Jezus beschrijft. Als ze die vindt, bevestigen ze dat Maria Magdalena Jezus vrouw was en kinderen met hem had. Dat verandert het contact met haar neef, maar ze vindt er een nieuwe liefde door. De Amerikaanse journaliste, freelance auteur en songwriter debuteerde met deze roman, het eerste deel van een driedelige serie; achterin een voorproefje van het tweede deel 'Het Jezus mysterie'*. Het is een heel smakelijk, soms ook spannend verhaal dat echter in het midden lijdt onder een te uitgebreide plot, waardoor uitleg nodig is die dan vaart uit het verhaal neemt. Met kaart van West-Europa. Paperback met zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789022994887

Titel Het Magdalena mysterie
Auteur Kathleen McGowan
Secundaire auteur Monique Eggermont
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Bruna, cop. 2009
Overige gegevens 429 p - krt - 22 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: 2006 - Vert. van: The expected one. - New York : Simon & Schuster, cop. 2006. - (The Magdalene line ; b. 1)
ISBN 9789022994887
PPN 316022705
Genre historische roman
Thematrefwoord Maria Magdalena
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Magdalena trilogie
Boek

De Magdalena trilogie (2006-...)

vol. [dl. 1]
Uitgeleend
Kathleen McGowan