4 vriendinnen voor altijd
Boek

4 vriendinnen voor altijd (cop. 2009)/ Ann Brashares, [vert. uit het Engels: Sandra van de Ven]

Als vier gezworen vriendinnen allemaal een andere zomercursus doen, krijgen ze met van alles te maken, vooral liefdesperikelen. Vanaf ca. 13 jaar.

Recensie

De vier gezworen Amerikaanse vriendinnen, bekend uit drie eerdere delen van '4 vriendinnen, 1 spijkerbroek'*, zijn inmiddels een jaar of 18 en volgen deze zomer verschillende cursussen waarbij ze geconfronteerd worden met zichzelf en vooral met hun liefdesperikelen. Behalve via telefoongesprekken en e-mails leven ze met elkaar mee door de magische spijkerbroek die ze elkaar toesturen, maar die aan het eind van het boek spoorloos is. Gelukkig zijn ze intussen zo volwassen dat ze het zonder de broek kunnen stellen. Voor lezers die de eerdere delen niet kennen, is het moeilijk om de vier meiden uit elkaar te houden, temeer omdat het boek uit een hele reeks korte fragmenten bestaat waarin het vertelperspectief steeds wisselt. De belevenissen worden breedvoerig beschreven, maar het vlotte taalgebruik met snelle dialogen, zorgen desalniettemin voor vaart. Ieder hoofdstuk begint met een wijze spreuk, afgedrukt over de afbeelding van de spijkerbroek. Hoewel sommige emoties nogal onwaarschijnlijk snel omslaan, zullen tienermeisjes zich erin herkennen en smullen van dit nieuwe deel. Verfilmd als 'The Sisterhood of the Traveling Pants 2'. Filmeditie. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026126239

Titel 4 vriendinnen voor altijd
Uniforme titel Vier vriendinnen voor altijd
Auteur Ann Brashares
Secundaire auteur Sandra van de Ven
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : De Fontein, cop. 2009
Overige gegevens 348 p - ill - 21 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: 2007 - Vert. van: Forever in blue : the fourth summer of the sisterhood. - New York : Random House Children's Books, cop. 2007
ISBN 9789026126239
PPN 316228354
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vriendschap