Het lelijke jonge eendje
Boek

Het lelijke jonge eendje (cop. 2009)/ Hans Christian Andersen, naverteld en geïll. door Pirkko Vainio ; [vert. uit het Duits van Tjalling Bos]

Als in een nest jonge eendjes een eendje grijs gekleurd is, wordt hij verstoten; hij trekt de wijde wereld in. Prentvertelling van het bekende sprookje, voorzien van sfeervolle aquarellen. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het overbekende verhaal over een lelijk grijs jong eendje, dat zich verstoten voelt van de andere eendjes, en ook kippen en kalkoenen vinden hem maar lelijk. Verdrietig trekt hij de wijde wereld in, en merkt nergens welkom te zijn, tot hij door een boer wordt opgenomen voor hij helemaal bevriest. In de lente ontdekt hij dat hij geen lelijke eend is, maar een erg mooie zwaan. Aardig oblong prentenboek met traditionele, sfeervolle, zachtgekleurde aquarellen, paginagroot, en soms over twee bladzijden en ook kleinere op de witte tekstpagina's. Het oorspronkelijke sprookje wordt bijna geheel gevolgd en biedt dus weinig verrassingen. De tekst laat zich prima voorlezen. De illustraties verbeelden het sprookje erg goed, waarbij het kleurgebruik goed aansluit bij de verschillende seizoenen. Geen eenvoudige opgave om zo'n bekend verhaal nogmaals te illustreren, maar deze illustrator heeft dat uitstekend gedaan. Een mooi prentenboek als aanvulling op al die andere prentenboeken over dit sprookje. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051160680

Titel Het lelijke jonge eendje
Auteur Hans Christian Andersen
Secundaire auteur Pirkko Vainio ; Tjalling Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 23×30 cm
Annotatie Vert. van: Das hässliche Entlein. - Zürich : NordSüd Verlag, cop. 2009
ISBN 9789051160680
PPN 315478535
Rubriekscode Deens 863
Taal Nederlands
PIM Rubriek Sprookjes en Volksverhalen
PIM Trefwoord AndersenSprookjes