Fred in de haven
Boek

Fred in de haven (2008)/ geschreven door: Bram Klein, Joris Lutz en Bart Wijtman, met ill. van Rob Derks

De hond Fred raakt verdwaald en komt terecht in de haven van Rotterdam. Daar krijgt Fred van andere honden te horen dat alle honden werken en dat hij dat dus ook moet. Met cd met tekst en liedjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Fred raakt verdwaald en komt terecht in de haven van Rotterdam. Daar krijgt Fred van andere honden te horen dat alle honden werken en hij dat dus ook moet. Ze helpen hem aan een baan in de haven. Daar vangt hij twee boeven en ontmoet hij een Maxima-look-a-like-hond. Dit verhaal is het eerste deel* over het hondje Fred dat woont in Honderloo. Ondanks de goede bedoelingen blijft het een pretentieloos verhaal waarbij de illustraties niet altijd kloppen met de tekst (zo is de eend in de illustraties een woerd en in de tekst een 'mevrouw'), staat er een drukfoutje in en staan er voor de doelgroep behoorlijk pittige woorden in. Kinderen en klassieke muziek, een combinatie die vaak als een onmogelijke opdracht wordt afgedaan. De Stichting STEP organiseert nu de campagne 'Klassiek voor Kinderen' en in dat kader geven zij materialen uit om kinderen in contact te brengen met klassieke muziek. Op de bijgeleverde cd staan aanstekelijke liedjes. De vraag is of het om klassieke muziek gaat of om de gangbare pop- en musicalsongs. Joris Lutz leest de teksten voor en zingt de liedjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789079749034

Titel Fred in de haven
Auteur Bram Klein
Secundaire auteur Rob Derks ; Joris Lutz ; Bram Wijtman
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Rotterdam] : Fredpark, 2008
Overige gegevens 37 p - ill - 20 cm - cd
Annotatie Oorspr. uitg.: Rotterdam : Welke boeken, cop. 2006. - (De muzikale avonturen van Fred van Honderloo, voorgelezen en gezongen door Joris Lutz ; 1)
ISBN 9789079749034
PPN 316037095
Thematrefwoord Honden
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De muzikale avonturen van Fred van Honderloo, voorgelezen en gezongen door Joris Lutz
Boek

De muzikale avonturen van Fred van Honderloo, voorgelezen en gezongen door Joris Lutz (2006-...)

vol. 1
Uitgeleend
Bram Klein