Schrijfselboek
Boek

Schrijfselboek creatief schrijven voor kinderen van 8-14 jaar (cop. 2008)/ Pierre Eggels en Elle Eggels, ill.: Geert Snijders

Opdrachten voor creatief schrijven in het Nederlands voor leerlingen in groep 5 t/m 7 in het basisonderwijs.Ruim 50 creatieve schrijfopdrachten worden gegeven, zoals het maken van een wenskaart, een stripverhaal, gedicht en een interview houden. Onder begeleiding vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Recensie

Taalboek met ruim vijftig opdrachten voor creatief schrijven op de basisschool. De opdrachten sluiten aan bij enkele kerndoelen voor het basisonderwijs die vanaf 1 augustus 2009 gelden. Het boek kan afzonderlijk van elke willekeurige taalmethode gebruikt worden. Ook in tijdsduur is er veel variatie tussen de opdrachten. Sommige opdrachten kunnen in enkele minuten gemaakt worden, terwijl voor andere meer dan een uur nodig is. De meeste opdrachten zijn geschikt voor leerlingen van groep 5; een paar opdrachten zijn ingewikkelder en voorbehouden aan leerlingen van groep 6 en 7. Het kan eventueel ook gebruikt worden in het voortgezet onderwijs. Het boek eindigt zelfs met de groepsopdracht een bestseller te schrijven. Naast schrijfopdrachten maken kinderen ook spelenderwijs kennis met figuurlijk taalgebruik en de bijzondere functie van een uitdrukking of spreekwoord. Niet alle opdrachten zijn even origineel; sommige doen wat oubollig aan en passen dan goed bij de met pen getekende illustraties. Bij de meeste opdrachten, die zich richten tot kinderen zelf, staat in een donkergrijs kader een verwerkingstip of vervolgopdracht waarmee de docent in een volgende les verder kan. Onder begeleiding voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789088400209

Titel Schrijfselboek : creatief schrijven voor kinderen van 8-14 jaar
Auteur Pierre Eggels ; Elle Eggels
Secundaire auteur Geert Snijders ; Elle Eggels
Type materiaal Boek
Uitgave Katwijk : Panta Rhei, cop. 2008
Overige gegevens 88 p - ill - 24 cm
ISBN 9789088400209
PPN 31537117X
Rubriekscode 475.24
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schrijven; Basisonderwijs ; Creatief schrijven; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord SchrijvenCreatief schrijven