De schuilkelder [Makkelijk lezen]
Boek

De schuilkelder [Makkelijk lezen] (cop. 2009)/ Tomas Ross, [bew.: Jérôme Jacquot ; red.: Eenvoudig Communiceren]

Na een tv-programma over atoombommen is Lizzy erg bang geworden; ze wil een schuilkelder bouwen. Haar man wil haar tegenhouden. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden.

Recensie

Bert en Lizzy zijn al jaren heel tevreden met hun huwelijk. Na een televisieprogramma over kernbommen raakt Lizzy geobsedeerd door het idee dat er wel gauw een atoombom zal vallen. Ze wordt steeds banger en laat een schuilkelder in de tuin van hun villa bouwen. En ze krijgt rare vrienden in de anti-bom-beweging. Bert wordt gewoon niet goed van haar fanatieke gedrag en wil zijn vrouw stoppen. Hij bedenkt een gruwelijk plan... Voor dit boek werd het verhaal 'De kelder', opgenomen in 'De beste spannende verhalen uit Nederland en Vlaanderen', bewerkt in eenvoudige taal, met korte woorden en niet te lange zinnen. De achtien korte hoofdstukken hebben korte alinea's en zijn gedrukt in een duidelijk schreefloos lettertype met ruime interlinie. Daardoor kan het boek gelezen worden door mensen die moeite hebben met lezen, of het Nederlands nog niet helemaal machtig zijn. Toch werd de spanningsboog goed bewaard, en geeft het verrassende einde een interessante wending aan het verhaal. Voor moeizame lezers, dyslectici, alfabetiseringscursussen, NT2-lessen enz.

Specificaties

Nederlands | 9789086960521

Titel De schuilkelder [Makkelijk lezen]
Auteur Tomas Ross
Secundaire auteur Jérôme Jacquot
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Eenvoudig Communiceren, cop. 2009
Overige gegevens 44 p - 21 cm
Annotatie Bew. van: De kelder. - Oorspr. verschenen in: De beste spannende verhalen uit Nederland en Vlaanderen. - Amsterdam : Uitgeverij 521, 2007
ISBN 9789086960521
PPN 316690988
Genre thriller
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Misdadig
Boek

Misdadig (2008-...)

vol.
Uitgeleend