Pika helpt papa
Boek

Pika helpt papa (cop. 2008)/ tekst en ill. Yusuke Yonezu, bew. Kate Westerlund ; [vert. uit het Engels van Tjalling Bos]

Als de vader van Pika op reis moet om zijn zelfgemaakte bekers te verkopen, blijft de kleine pinguïn alleen achter. Hij wil zijn vader helpen en gaat nieuwe bekers kleien, maar dat valt niet mee. Prentenboek met warm getinte illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Als de vader van Pika op reis moet om zijn zelfgemaakte bekers te verkopen, blijft de kleine pinguïn alleen achter. Hij wil zijn vader helpen en gaat nieuwe bekers kleien, maar dat is heel moeilijk. Veel leuker is het om beeldjes te maken van zijn vrienden. Dan krijgt Pika een goed idee, waardoor pappa nooit meer op reis hoeft! Op de een of twee paginagrote tekeningen is soms veel te zien, maar er zijn ook afbeeldingen van alleen Pika en zijn pappa. De warm getinte achtergronden bepalen op mooie wijze de sfeer. Alle dieren, met dunne zwarte contourlijnen, zijn heel herkenbaar; ze zijn soms gekleed en hebben herkenbare emoties. De eerste en de laatste illustratie tonen planken vol gewone bekers respectievelijk bekers met dierfiguren; het kind wordt uitgenodigd om de mooiste beker aan te geven. Ook kun je in de hele lange dierenrij voor het huis van Pika (met de vorm van een kopje) op het achterschutblad veel dieren bekijken (zijn wel klein afgebeeld). De tekst is goed leesbaar boven of onder in de tekening geplaatst. Een prentenboek over samen zijn en alleen zijn en de behulpzaamheid van een kind. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051160437

Titel Pika helpt papa
Auteur Yusuke Yonezu
Secundaire auteur Kate Westerlund ; Tjalling Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, cop. 2008
Overige gegevens [26] p - ill - 25×25 cm
Annotatie Vert. van: A cup for everyone. - Cop. 2008
ISBN 9789051160437
PPN 315302704
Thematrefwoord Boetseren ; Vaders
Taal Nederlands