Het boek van Thoth
Boek

Het boek van Thoth (cop. 2009)/ Henry H. Neff, vert. [uit het Engels] door Ineke Lenting ; [plgr. Henry H. Neff ; ill. Wilbert van der Steen]

Als een kwade macht de wereld dreigt over te nemen, beginnen de tovenaarsleerlingen Max (13) en David aan een levensgevaarlijke reis om het magische Boek van Thoth in handen te krijgen. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

De 13-jarige Max MacDaniels en David Menlo zijn de twee meest begaafde leerlingen van Rowan, een school voor kinderen met magische krachten. Als de kwaadaardige Astharoth de wereld dreigt over te nemen, vertrekken Max en David samen met enkele bondgenoten op een levensgevaarlijke reis om het magische Boek van Toth in handen te krijgen voordat Astharoth daarin slaagt. Ondertussen ontrafelt Max het mysterie rondom zijn moeder die jaren geleden spoorloos is verdwenen. Een spannend tweede deel in de serie 'Het magische wandtapijt'*. Een goed geschreven, opwindend verhaal met onverwachte wendingen. De (soms huiveringwekkende) gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op, waardoor het verhaal geen minuut verveelt. Nadeel is dat hierdoor over sommige verhaallijnen snel heen wordt gestapt. De vele personages (mensen, dieren, fantasiewezens) zijn hier en daar verwarrend. Voor liefhebbers van de Harry Potter-reeks echter een veelbelovende serie. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048801145

Titel Het boek van Thoth
Auteur Henry H. Neff
Secundaire auteur Ineke Lenting ; Wilbert van der Steen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, cop. 2009
Overige gegevens 477 p - ill., plgr - 22 cm
Annotatie Vert. van: The second siege. - New York : Random House Children's Books, cop. 2008. - (The tapestry)
ISBN 9789048801145
PPN 316626430
Genre sprookjes
Thematrefwoord Magie ; Kostschoolleven ; Tovenaars
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Het magische wandtapijt
Boek

Het magische wandtapijt (2008-...)

vol. b. 2
Uitgeleend
Henry H. Neff