Allebei blij
Boek

Allebei blij (cop. 2009)/ tekst Lorenz Pauli, ill. Kathrin Schärer ; vert. [uit het Duits] Erik van Os en Elle van Lieshout

De zevenslaper heeft een fluit waarmee hij muziek maakt en de beer heeft een zacht rood kussen. Ze zijn allebei blij met hun bezit, maar besluiten toch te ruilen. Prentenboek in oblong met krijt- en aquarelillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Van ruilen komt huilen zou je zeggen, maar in dit boek niet. De zevenslaper heeft een fluit waarmee hij mooie muziek maakt. De beer heeft een lekker zacht rood kussen. Allebei blij, maar toch besluiten ze te ruilen. In dit verhaal wordt op subtiele wijze getoond dat als het ruilen naar ieders wens verloopt, het best kan en je dikke vrienden kunt zijn/blijven. Ruilen is voor kinderen vaak heel moeilijk en gaat gepaard met jaloezie, onderhandelen en twijfel. Er wordt duidelijk gemaakt dat iets geven nog fijner kan zijn dan iets krijgen. Vriendschap heeft immers niets met rekenen te maken! De royale, sfeervolle fullcolourillustraties in gemengde techniek (krijt en aquarel), ook op de schutbladen, geven een goed beeld van de gevoelens van beide dieren. Prettig leesbare tekst (mede door de soepele vertaling), in een vette schreefloze letter gedrukt. Mooi en verzorgd prentenboek in oblong formaat over een origineel en herkenbaar thema. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025744984

Titel Allebei blij
Auteur Lorenz Pauli
Secundaire auteur Kathrin Schärer ; Erik van Os
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 25×30 cm
Annotatie Vert. van: Ich mit dir, du mit mir. - Zürich : Atlantis, cop. 2008
ISBN 9789025744984
PPN 316714267
Thematrefwoord Ruilen ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands