Het grote woensdagmiddag spelletjesboek
Boek

Het grote woensdagmiddag spelletjesboek voor middagen vol spelplezier met al je vrienden (cop. 2008)/ [teksten: Benoît Delalandre, ill.: Zelda Zonk ; inkleuring: Calire ; vert. uit het Frans: Anne-Marie Vervelde]

Zeventig spelletjes voor binnen en buiten worden stap voor stap uitgelegd. Voorzien van kleine stripachtige kleurentekeningen. Vanaf ca. 4 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Meer dan zeventig bekende en onbekende spelletjes, die thuis, buiten, op school of waar dan ook gespeeld kunnen worden. Ze bieden een grote verscheidenheid aan keuze. Zo kun je met pen en papier aan de slag, maar er zijn ook buitenspelen voor in de tuin of het zwembad en kaartspelen beschreven. De spelletjes worden gedaan door de vriendenclub bestaande uit Oscar, Manon, Theo, Cynthia, de hond en de kat. In de inhoudsopgave is een indeling gemaakt op binnen- of buitenspelen en daarbinnen op thema. De verschillende activiteiten zijn herkenbaar aan een eigen kleur. Bij de beschrijving van het spel worden de benodigdheden en het doel van het spel vermeld. De puntsgewijze uitleg wordt ondersteund door kleine zacht ingekleurde pentekeningen, waarin de 'vriendjes' een rol spelen. Afhankelijk van het spel staat er soms nog een raadseltje bij. Rijk geïllustreerde uitgave waarbij de humoristische tekeningen karikaturaal van aard zijn. De tekst op zich is eenvoudig, maar het lettertype is wel heel klein. Niet alle spelletjes zijn goed uitgelegd. Met register. Veel spelletjes zijn voor alle leeftijden, maar jonge kinderen hebben wel begeleiding nodig. Vanaf ca. 4 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026124365

Titel Het grote woensdagmiddag spelletjesboek : voor middagen vol spelplezier met al je vrienden
Auteur Benoît Delalandre
Secundaire auteur Zelda Zonk ; Calire" ; Anne-Marie Vervelde
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : De Fontein, cop. 2008
Overige gegevens 91 p - ill - 25 cm
Annotatie Oorspr. Franse uitg.: Paris : Larousse, cop. 2007 - Met reg
ISBN 9789026124365
PPN 315262184
Rubriekscode 622.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spelletjes; Kinderen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Spelletjes