De schedel
Grote Letter Boek

De schedel (cop. 2009)/ Iris Johansen, [vert. uit het Engels: Els van Son]

Een Amerikaanse vrouw die schedels reconstrueert gaat werken voor een Colombiaanse rebellenleider in de hoop dat ze meer informatie over haar verdwenen dochter zal krijgen.

Recensie

Eve Duncan is forensisch beeldhouwer: zij reconstrueert gezichten op schedels. Een veelgezocht crimineel wil dat zij voor hem een schedel identificeert; uiteindelijk stemt Eve toe omdat de man belooft de moordenaar van haar dochtertje te vinden. In Zuid-Amerika blijkt dat een drugsbaron fel tegen het werk van Eve is; hij dreigt zowel haar man als dochter iets aan te doen. In een daverende climax met veel actie en geweld moet Eve proberen zowel haar opdrachtgever als diens tegenstander tevreden te stellen. Een bijzonder spannend verhaal, waarbij verborgen agenda's een grote rol spelen. Er is veel actie die met geweld gepaard gaat. De ontknoping is niet echt geloofwaardig maar wel spectaculair. Deel uit de reeks rond Eve Duncan.

Specificaties

Nederlands | 9789046305751

Titel De schedel
Auteur Iris Johansen
Secundaire auteur Els van Son
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, cop. 2009
Overige gegevens 456 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Sijthoff, 2008 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Stalemate. - New York : Bantam Books, 2006
ISBN 9789046305751
PPN 317295268
Genre thriller
Taal Nederlands