Doe je mee?
Boek

Doe je mee? gedichten, verhalen en praatplaten voor groep 3 en 4 (2008)/ Odile van Eck, Marjolijn van Melle, Sabien Onvlee, [ill.: Mirèn van Alphen]

Wat doe je als je verlegen, blij of verdrietig bent? Durf je nee te zeggen als je iets niet wilt? In verhalen, gedichten en praatplaten komen dit soort vragen aan de orde. Met veel kleurentekeningen. Onder begeleiding, vanaf ca. 6 t/m 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat doe je als je verlegen, bang, verdrietig, blij of boos bent? Durf je nee te zeggen als je iets niet wilt? En hoe maak je het weer goed als je ruzie hebt? Verschillende sociale vragen en sociale situaties uit de werkelijkheid, komen in deze grote, stevige uitgave voorbij. Gedichten, voorleesverhalen en praatplaten kunnen het startpunt zijn voor gesprek tussen kind(eren) enerzijds en opvoeder, begeleider of leerkracht anderzijds. De (voorlees)verhalen en de gedichten zijn helder en duidelijk van taal; met weinig overbodige details, met veel gevoel en herkenbaarheid. De aansprekende prenten (in verschillende technieken) zitten vol gevoel en details. Ze zijn niet altijd even duidelijk wat de sociale boodschap betreft, waardoor de (volwassen) begeleider hierbij belangrijk is. Maakt deel uit van het lesprogramma 'Leefstijl', sociaal-emotionele vaardigheden en actief burgerschap voor het basisonderwijs (www.leefstijl.nl ), maar is ook los en onafhankelijk van deze methode te gebruiken. Aanrader voor iedereen die met jonge kinderen en hun opvoeding te maken heeft. Om samen zorg te dragen voor en actief lid te worden van een betere wereld! Voor groepen 1 en 2 verscheen 'Hallo, wie ben je'. Voor groepen 5 t/m 8 'Van binnen en van buiten'*. Vanaf ca. 6 t/m 8 jaar (groepen 3 en 4).

Specificaties

Nederlands | 9789075749656

Titel Doe je mee? : gedichten, verhalen en praatplaten voor groep 3 en 4
Auteur Odile van Eck ; Marjolijn van Melle ; Sabien Onvlee
Secundaire auteur Mirèn Van Alphen ; Marjolijn van Melle ; Sabien Onvlee
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amstelveen : Stichting Lions Quest Nederland, 2008
Overige gegevens 103 p - ill - 33 cm
ISBN 9789075749656
PPN 316354236
Rubriekscode 478.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sociale vaardigheden; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Sociale vaardigheden

Relaties/Serie

Leefstijl
Boek

Leefstijl primair onderwijs (2008-...)

vol.
Uitgeleend