Hallo, wie ben jij?
Boek

Hallo, wie ben jij? gedichten, verhalen en praatplaten voor groep 1 en 2 (2008)/ Odile van Eck, Sabien Onvlee, Marjolijn van Melle, [ill.: Mirèn van Alphen]

Waar word je boos of verdrietig van? Wanneer doe je aardig en wanneer niet? Hoe houd je rekening met elkaar? In verhalen, gedichten en praatplaten komen dit soort vragen aan de orde. Met veel kleurentekeningen. Onder begeleiding, vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wie ben ik? Waar kom ik vandaan? Hoe maak ik vriendjes? Hoe vraag ik iets op een juiste manier? Hoe was ik mijn handen en poets ik mijn tanden? Hoe voel ik me? Verschillende sociale vragen en sociale situaties uit de werkelijkheid komen in deze grote, stevige uitgave voor jonge kinderen voorbij. Gedichten, voorleesverhalen en praatplaten kunnen het startpunt zijn voor gesprek tussen kind(eren) enerzijds en opvoeder, begeleider of leerkracht anderzijds. De (voorlees)verhalen en de gedichten zijn helder en duidelijk van taal; met weinig overbodige details, met veel gevoel en herkenbaarheid. De aansprekende prenten (in verschillende technieken) zitten vol gevoel en details. Ze zijn niet altijd even duidelijk wat de sociale boodschap betreft, waardoor de (volwassen) begeleider hierbij belangrijk is. Dit boek, gedrukt op glad papier, is een onderdeel van het 'Leefstijl'-lesprogramma (lesprogramma voor sociaal-emotionele vaardigheden en actief burgerschap, met meerdere uitgaven voor kinderen van 0-18 jaar; www.leefstijl.nl ), maar is ook los en onafhankelijk van deze methode te gebruiken. Aanrader voor iedereen die met jonge kinderen en hun opvoeding te maken heeft. Om samen zorg te dragen voor en actief lid te worden van een betere wereld! Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar (groep 1 en 2).

Specificaties

Nederlands | 9789075749649

Titel Hallo, wie ben jij? : gedichten, verhalen en praatplaten voor groep 1 en 2
Auteur Odile van Eck ; Sabien Onvlee ; Marjolijn van Melle
Secundaire auteur Mirèn Van Alphen ; Sabien Onvlee ; Marjolijn van Melle
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amstelveen : Stichting Lions Quest Nederland, 2008
Overige gegevens 101 p - ill - 33 cm
ISBN 9789075749649
PPN 316353841
Rubriekscode 478.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sociale vaardigheden; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Sociale vaardigheden

Relaties/Serie

Leefstijl
Boek

Leefstijl primair onderwijs (2008-...)

vol.
Uitgeleend