Van binnen en van buiten
Boek

Van binnen en van buiten een wat, waarom en hoe boek voor groep 5, 6, 7 en 8 (2008)/ [auteurs: Odile van Eck, Sabien Onvlee, ill.: Mirèn van Alphen ... et. al.]

Wat doe je als je boos bent of last hebt van stress? Wat is het verschil tussen discriminatie en racisme? Hoe kom je voor jezelf op? In (strip)verhalen, informatie en praatplaten komen dit soort vragen aan de orde. Met tips en veel kleurentekeningen. Onder begeleiding, vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lesboek voor groepen 5 t/m 8 van het primair onderwijs, Maakt deel uit van een breder lesprogramma, waarin onder de noemer 'Leefstijl' actief aandacht wordt besteed aan het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden en actief burgerschap. Het boek gaat op overzichtelijke, beknopte wijze in op regels en afspraken van het sociale verkeer, vestigt de aandacht op maatschappelijk relevante ontwikkelingen en menselijk gedrag dat daarbij past, leert kinderen hun gevoelens te (h)erkennen en daar adequaat mee om te gaan en biedt tal van helpende gedachten en vaardigheden, die het samenleven weer in beweging kunnen zetten, wanneer het hier of daar is vastgelopen. De vaardigheidshoofdstukjes beslaan 2 naast elkaar gelegen pagina's en worden afgewisseld met wat langere verhalen vol stof tot nadenken. Thema's die op deze wijze hun plekje krijgen zijn o.a.: hoe vraag je iets, bij woede en boosheid: tel tot 10, hoe maak je iets weer goed (groep 5); regels en afspraken, ruzies oplossen, leven met een beperking (groep 6); wees jezelf, van goede kritiek en mooie complimenten, vooroordelen-racisme-discriminatie (groep 7); vrienden vinden-vrienden houden, zeggen wat je dwarszit. Met veel illustraties en tips voor aanpakgedrag. Ook zonder lesmethode bruikbaar. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789075749663

Titel Van binnen en van buiten : een wat, waarom en hoe boek voor groep 5, 6, 7 en 8
Auteur Odile van Eck ; Sabien Onvlee
Secundaire auteur Mirèn Van Alphen ; Sabien Onvlee
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amstelveen : Stichting Lions Quest, 2008
Overige gegevens 103 p - ill - 25 cm
ISBN 9789075749663
PPN 316254800
Rubriekscode 478.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sociale vaardigheden; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Sociale vaardigheden

Relaties/Serie

Leefstijl
Boek

Leefstijl primair onderwijs (2008-...)

vol.
Uitgeleend