Oorlogswinter
Blu-ray

Oorlogswinter (cop. 2009)/ [met] Martijn Lakemeijer ... [et al.], regie Martin Koolhoven

Plotseling is de 16-jarige Michiel betrokken bij het verzet en ervaart hij hoeveel angst, onzekerheid en moeilijkheden dit met zich meebrengt. Maakt hij nu fouten, of is er toch verraad in het spel? Maar van wie?

Recensie

Verfilming uit 2008 van het jeugdboek van Jan Terlouw door Martin Koolhoven ('N beetje verliefd; Het schnitzelparadijs; De grot), met Martijn Lakemeijer, Anneke Blok e.a. De zestienjarige Michiel komt in de laatste, koude, oorlogswinter zwaar in de problemen als hij betrokken raakt bij het verzet en ontdekt dat niemand te vertrouwen is. De recensenten zijn zeer positief over deze film. Peter de Bruijn (NRC 26-11-'08) geeft 3 (van 5) sterren: 'Over de hele linie wordt er heel goed geacteerd in Oorlogswinter, een in alle opzichten met groot professionalisme gemaakte film, die doet wat de film moet doen. Het meest geslaagd zijn de kleine scènes (...)'. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 26-11-'08) geeft 4 (van 5) sterren en is vooral enthousiast over het geloofwaardige en naturelle acteerwerk van de jonge debutant Lakemeijer. Ook Jann Ruyters (Trouw 27-11-'08) vindt het 'een spannende, mooie, knappe film, het klassieke jeugdboek waardig.' Deze blu-ray bevat zeer veel extra's en een audiodescriptietrack voor blinden en slechtzienden. De film trok 800.000 bezoekers in de bioscoop. Winnaar van 3 Rembrandt Awards.

Specificaties

Nederlands

Titel Oorlogswinter
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Martin Koolhoven ; Martijn Lakemeijer ; Jan Terlouw
Type materiaal Blu-ray
Uitgave [S.l.] : Video Film Express, cop. 2009
Overige gegevens 1 blu-ray (103 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Nederlands gesproken, Nederlands, Engels en Frans ondertiteld. - Gebaseerd op de gelijknamige roman van Jan Terlouw. - Audiodescriptietrack voor blinden en slechtzienden - Videoversie van de film: Nederland : Isabella Films/Fu Works, 2008 - Bevat ook o.a.: The making of ; Geschrapte scènes ; Interviews
PPN 317407716
Genre oorlogsroman
Taal Nederlands