Goal!
Boek

Goal! (cop. 2009)/ Joachim Masannek, met tek. van Jan Birck ; [vert. uit het Duits: Suzanne Braam]

Bundeling van drie verhalen over De Wilde Voetbalbende. Ze spelen een wedstrijd om het behoud van hun speelveldje en Vanessa wil graag in hun team spelen. Maar kunnen meisjes wel voetballen? Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Bundeling van de eerste drie boeken over 'De Wilde Voetbalbende'. Het eerste verhaal wordt verteld door Leon de slalomkampioen: als het weer het eindelijk toelaat om buiten te voetballen, blijkt dat Dikke Michiel en zijn 'Onoverwinnelijke Winnaars'-bende hun veldje, de Duivelspot, hebben ingepikt. Ze besluiten om tegen elkaar te voetballen met als inzet het veldje. In het tweede verhaal vertelt Felix de wervelwind over hoe Rocco, zoon van een Braziliaanse profvoetballer, bij hen op school komt. Het derde verhaal gaat over Vanessa. Ze is voetbalfanaat en wil de eerste vrouw worden die in het Nederlands elftal speelt. Door de vele dialogen en gebeurtenissen leest het boek vlot. Het enthousiaste, moderne taalgebruik en de herkenbare emoties zullen de doelgroep ondanks de voorspelbaarheid van het verhaal toch aanspreken. De tientallen expressieve, zwart-witte pentekeningen met grijstinten verbeelden in hun slapstick-stripstijl de vaak woelige en kolderieke scènes in het verhaal. Er is ook een eigen website waarin informatie te vinden is over de boeken, over de schrijver en over de film van de Wilde Voetbalbende, www.wildevoetbalbende.nl. Een aanrader voor vlotte voetballezers van deze tijd! Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021666426

Titel Goal!
Auteur Joachim Masannek
Secundaire auteur Jan Birck ; Suzanne Braam
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2009
Overige gegevens 350 p - tek - 22 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: Leon de slalomkampioen. - 2006. - Vert. van: Leon der Slalomdribbler. + en: Felix de wervelwind. - 2006. - Vert. van: Felix der Wirbelwind + en: Vanessa de onverschrokkene. - 2006. - Vert. van: Vanessa die Unerschrockene. - Frankfurt am Main : Baumhaus, 2002. - (Die Wilden Fußballkerle ; 1, 2, 3)
ISBN 9789021666426
PPN 317304739
Genre sport
Thematrefwoord Voetbal ; Clubs
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voetbal ; Clubs