Herinneringen aan mijn chemische jeugd
Boek

Herinneringen aan mijn chemische jeugd autobiografie (2009)/ Oliver Sacks, vert. [uit het Engels] door Han Visserman

De befaamde psychiater vertelt over zijn jeugdjaren, toen hij een grote belangstelling koesterde voor chemie en natuurkunde.

Aanwezigheid

Recensie

Voor mensen die enige interesse hebben in de werking van metalen, chemicaliën en gassen, is dit een fascinerend boek. Op zeer inventieve wijze komen allerlei scheikundige ontdekkingen aan de orde zoals de elektriciteit en het wolframdraadje in een lamp, de batterij, atomen en ionen, het Bengaals vuur, de fotografie, allerlei krachten van metalen en chemicaliën en honderden andere zaken die wij in onze tijd als vanzelfsprekendheden zien en gebruiken. Dit alles wordt prachtig samengevat en meeslepend verteld in deze autobiografie. De schrijver, een bekende psychiater, raakt tijdens zijn jeugdjaren in de ban van hetgeen met name zijn oom in het laboratorium laat zien. Zijn wereld wordt wat dit betreft steeds breder. Hij zelf experimenteert van jongs af aan. Hij las veel en over de ontdekkingen van anderen en brengt dat bijeen in dit boek. Zowel vanwege het onderwerp als de prettige stijl is dit boek de moeite waard. Kleine druk; met afbeeldingen in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789029084451

Titel Herinneringen aan mijn chemische jeugd : autobiografie
Auteur Oliver Sacks
Secundaire auteur Han Visserman
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, 2009
Overige gegevens 310 p - ill - 20 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Uncle Tungsten : memories of a chemical boyhood. - New York [etc.] : Knopf, 2001 - Oorspr. titel: Oom Wolfraam en mijn chemische jeugd. - (Meulenhoff editie ; 1904)
ISBN 9789029084451
PPN 317250531
Rubriekscode 606.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sacks, Oliver; Autobiografieën
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Sacks