De grote trui van Kleine Beer
Boek

De grote trui van Kleine Beer (cop. 2009)/ [tekst] David Bedford, [ill.] Caroline Pedler ; [vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Grote Beer geeft zijn lievelingstrui die te klein is geworden aan zijn kleine broertje. Als Kleine Beer de trui tijdens hun spel vies maakt, wordt Grote Beer boos. Prentenboek met paginagrote en kleine kleurillustraties, met voelelement. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Grote Beer is dol op zijn groengestreepte trui: zo lekker warm en zo lekker zacht. Op een dag past de trui hem niet meer. Grote Beer geeft zijn lievelingstrui aan zijn kleine broer, die er op zijn beurt erg blij mee is. Als Kleine Beer de trui tijdens hun spel heel vies maakt, wordt Grote Beer toch wel erg boos. Grote Beer speelt alleen verder, terwijl Kleine Beer verdrietig afdruipt. Alleen spelen blijkt niet zo leuk. Grote Beer gaat op zoek naar zijn broertje. Hij kan hem niet vinden, totdat hij een groene draad ziet. Aandoenlijk (en herkenbaar) verhaal over de relatie tussen twee kleine berenbroertjes. Verzorgd, gebonden prentenboek in royaal bijna-vierkant formaat. Prettig leesbare, eenvoudige tekst, gedrukt in grote, bruine letter met schreef. Afwisselend gebruik van paginagrote en kleinere illustraties, die voor een vriendelijke, zachte uitstraling zorgen. Door het hele boek is de trui letterlijk aaibaar, van zacht materiaal. Zowel tekst als tekeningen stralen warmte, vriendschap (liefde) en veiligheid uit. Mede daardoor is dit prentenboek geschikt voor gebruik thuis, op school en in de buitenschoolse opvang. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059209176

Titel De grote trui van Kleine Beer
Auteur David Bedford
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Caroline Pedler
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2009
Overige gegevens [28] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Little Bear's big jumper. - 2008
ISBN 9789059209176
PPN 317028413
Thematrefwoord Broers ; Voelboeken
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Broers ; Voelboeken