Mijn mama en ik
Boek

Mijn mama en ik (cop. 2009)/ Alison Ritchie [tekst], Alison Edgson [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Kleine beer en zijn moeder doen van alles samen: kettingen rijgen, zwemmen, blaadjes in de lucht gooien en nog veel meer. Prentenboek met paginagrote, zoete illustraties en een tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een klein beertje vertelt vol liefde en verbazing over zijn mama beer. Alles doen ze samen en wat ze doen, kan mama beer veel beter. Mama beer kan trucjes, schaatsen op het ijs en heel goed zwemmen. Het kleine beertje is ervan overtuigd dat hij ooit alles net zo goed zal kunnen als zijn mama beer. Soms verlangen kinderen en hun mama's gewoon naar een veilig verhaal zonder veel diepgang of inhoud. Dit verhaal biedt misschien niet een driedimensionaal verhaal, maar wel veiligheid en alle herkenbaarheid voor jonge kinderen en vooral moeders. De ontroerend mooi vormgegeven illustraties laten zien dat er veel kennis is van beren. Vooral bij de zwemmende en 'uitschuddende' beren toont dit goed. De klassieke illustraties zijn paginagroot en gemaakt met een olieverftechniek. Er worden warme kleuren gebruikt, wat het boek een geborgen sfeer geeft die goed bij het verhaal past. Elke handeling wordt door een illustratie uitgebeeld die over twee pagina's is gespreid. Op die manier ondersteunen de illustraties de opbouw van de tekst, die eenvoudig is: het verhaal is een aaneenschakeling van de avonturen die de twee personages beleven. Het verhaal ademt liefde en bewondering voor moeders. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048300501

Titel Mijn mama en ik
Auteur Alison Ritchie
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Alison Edgson
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2009
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Me and my mum. - 2009
ISBN 9789048300501
PPN 316669598
Thematrefwoord Moeders ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands