Kijk, ik ben een piraat!
Boek

Kijk, ik ben een piraat! (cop. 2009)/ Catherine Osborne, fotogr. Christina Wilson ; ill. Aaron Blecha ; [vert. uit het Engels: De dames in de keuken ; red.: Barbara Luijken]

Allerlei informatie over piraten en tips hoe je zelf een piraat kunt worden. Met knutselideeën en spelletjes, voorzien van kleurenfoto's en tekeningen. Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als je een piraat wilt worden kun je dit boek goed gebruiken! Piratenkleding maken, piratenvoer proeven, piratenspelletjes spelen, piratenmanieren leren en iets leren over beroemde piraten uit de geschiedenis. Alles wat je wilt weten staat in dit tamelijk kleine, vierkante boekje. Ieder onderdeel bestaat uit een stukje informatieve tekst, praktische voorbeelden, veel plaatjes en veel paginagrote kleurenfoto's van stralende kinderpiratensnoeten. De informatie is duidelijk, eenvoudig en humoristisch. In duidelijke stappen en met kleine voorbeeldfoto's worden de doe-opdrachten (knutselen, koken, kleding maken) aan de piraat in spé en zijn begeleider uitgelegd. Om de tekst te lezen en/of te begrijpen is een (volwassen) begeleider nodig. Mooi uitgegeven boekje voor ouders en voor iedereen die professioneel met jonge kinderen (die piraat willen worden) te maken heeft. Met achterin een 'echt' certificaat, (foto)verantwoording en nuttige webadressen voor piratenspullen. Om het helemaal af te maken zijn aan de binnenzijden van het omslag piratenzakjes beschikbaar voor onder andere schatkaarten. En om niets te verliezen knoop je dit boek vol piratenschatten dicht met een heuse piratenknoop! In dezelfde opzet verscheen 'Kijk, ik ben een fee'* van Annabel Morgan. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789023012436

Titel Kijk, ik ben een piraat!
Auteur Catherine Osborne
Instelling /De dames in de keuken, Amsterdam
Secundaire auteur Christina Wilson ; Aaron Blecha ; Barbara Luijken
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Becht, cop. 2009
Overige gegevens 46 p - ill - 20×20 cm
Annotatie Vert. van: Now I am a pirate. - London : Ryland Peters & Small, cop. 2008
ISBN 9789023012436
PPN 317039717
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zeerovers; Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Zeerovers