Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
De wereld in de klas
Boek

De wereld in de klas kleurrijke verhalen van jonge mensen in de Bommelerwaard (cop. 2008)/ Hester Stafleu en Janneke Boogaard, [portretten Ella Nijstad-van Ballegooijen ; red. en interviews Hester Stafleu ... et al.]

Schoolgaande jongeren uit de Bommelerwaard vertellen over hun leven.Schoolgaande jongeren van 12 tot 19 uit de Bommelerwaard, geboren in Nederland of in andere landen, vertellen over hun leven. Met, ook paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een bundel met interviews van schoolgaande kinderen in de Bommelerwaard. De autochtone en allochtone kinderen komen uit 'heel de wereld' zoals de titel al zegt en zitten in de boven- en onderbouw van vwo, havo, vmbo en in groep acht van de basisschool. Er wordt gepraat over de vele dingen die in het dagelijkse leven spelen, zoals school, vriendschap, familie, ideeën, hobby's, religie, leven in twee culturen, vooroordelen, pesten, idealen en toekomstdromen. In het laatste hoofdstuk komen direct betrokkenen aan het woord met onder meer een leerkracht, een jongerenwerker, een huiswerkbegeleider, een wethouder en een aantal buurtouders. Het boek heeft een vrij volwassen aandoend uiterlijk en lay-out, is mooi en kleurrijk uitgevoerd en bevat veel, ook paginagrote, kleurenfoto's. De ene auteur is redactrice en schrijfster van onder andere 'Buren van ver'* (2006), de andere is journaliste bij een regionaal nieuwsblad. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059942516

Titel De wereld in de klas : kleurrijke verhalen van jonge mensen in de Bommelerwaard
Auteur Hester Stafleu ; Janneke Boogaard
Secundaire auteur Janneke Boogaard
Type materiaal Boek
Uitgave Zaltbommel : Aprilis, cop. 2008
Overige gegevens 135 p - foto's, portr - 24 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Stichting Multicultureel Zaltbommel
ISBN 9789059942516
PPN 315457430
Rubriekscode 308.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jeugd; Zaltbommel ; Scholieren; Multiculturele samenleving; Interviews
Trefwoord Bommelerwaard
Multiculturele samenleving
Geschiedenis; 21e eeuw
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Scholieren