Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hoe Molletje aan zijn auto kwam
Boek

Hoe Molletje aan zijn auto kwam (2009)/ idee en ill.: Zdenek Miler, tekst: Eduard Petika ; vert. [uit het Tsjechisch] en bew.: Edgar de Bruin

Molletje ziet mooie auto's langsrijden. Hij wil zelf ook een auto. Hij gaat op zoek naar onderdelen om een auto te bouwen. Prentvertelling met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Molletje woont in het bos en op een dag graaft hij een lange gang. Hij komt uit in het stadspark en ziet mooie auto's langsrijden. Dat wil Molletje ook en hij besluit om zelf een auto te gaan maken. Hij gaat op zoek naar onderdelen en probeert een auto in elkaar te zetten. Als de auto niet kan rijden, gaat Molletje op zoek naar een andere oplossing. Dan vindt hij een kapotgeslagen speelgoedauto. Muisje helpt hem de auto naar de garage brengen en even later rijdt Molletje tevreden rond in zijn opwindbare speelgoedauto. Fantasie-dierenverhaal dat zich afspeelt in een menselijke omgeving. Het inventieve molletje zoekt telkens een oplossing voor zijn probleem. De illustraties zijn eenvoudig, grappig en doen ietwat ouderwets aan, het molletje is lief afgebeeld. Naar verhouding nogal veel tekst, op sommige dubbele pagina's staat geen tekst. Eventueel te gebruiken bij het thema Vervoer. De prentvertelling is opnieuw uitgegeven en gebaseerd op een tekenfilmserie uit de jaren zestig. Tegelijktijd verschijnt in dezelfde serie 'Hoe Molletje aan zijn broek kwam'*. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025745141

Titel Hoe Molletje aan zijn auto kwam
Auteur Zdenek Miler
Secundaire auteur Eduard Petika ; Edgar de Bruin
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2009
Overige gegevens 63 p - ill - 26 cm
Annotatie Vert. van: Krtek a autícko. - Praha : Albatros
ISBN 9789025745141
PPN 317045016
Thematrefwoord Auto's
Taal Nederlands