Hoe Molletje aan zijn broek kwam
Boek

Hoe Molletje aan zijn broek kwam (2009)/ idee en ill.: Zdenek Miler, tekst: Eduard Petika ; vert. [uit het Tsjechisch] en bew.: Edgar de Bruin

Molletje heeft allerlei spullen verzameld. Hij kan ze niet meer allemaal vasthouden. Hij wil een broek met een heleboel zakken. Prentvertelling met kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Molletje woont samen met zijn vriendjes in het bos. In dit eerste deel wil hij een tuinbroek met zakken hebben om al zijn gevonden spulletjes in op te kunnen bergen. Hij schakelt de hulp in van zijn bosvriendjes om het vlas te kammen, het daarna te weven tot stof, de stof te verven, te knippen en in elkaar te zetten. En dan is de broek klaar! Prentvertelling, gebaseerd op tekenfilmpjes uit tweede helft vorige eeuw, van de Kratky Studio's in Praag. De tekst is eenvoudig en prettig om voor te lezen. Er is gekozen voor een schreefloze, robuuste letter. Tekst staat of helemaal links in een kolom, of helemaal rechts. De illustraties zijn full colour, beslaan anderhalve pagina. Daarnaast is meestal nog een kleine illustratie opgenomen. Het boek is stevig uitgevoerd. Op de schutbladen is een illustratie van het slapende Molletje afgebeeld. Gelijktijdig verscheen 'Hoe Molletje aan zijn auto kwam'*. Geweldig, tijdloos en humoristisch verhaal voor jong en oud. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025745134

Titel Hoe Molletje aan zijn broek kwam
Auteur Zdenek Miler
Secundaire auteur Eduard Petika ; Edgar de Bruin
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Haarlem : Gottmer, 2009
Overige gegevens 63 p - ill - 26 cm
Annotatie Vert. van: Jak Krtek ke kalhotkám priel. - Praha : Albatros
ISBN 9789025745134
PPN 317041452
Thematrefwoord Kleding
Taal Nederlands