Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Portfolio
Boek

Portfolio (2007)/ Peter Gast, 't Schulten Hues, fotogr.: Peter Casell ; [tekst Rolf de Boer ; red. receptuur: José Coppes]

Bedrijfsgeschiedenis van het met een Michelinster bekroonde restaurant 't Schulten Hus in Zutphen, met interviews met de eigenaars en een aantal recepten.

Aanwezigheid

Recensie

De jonge ondernemers Peter Gast en Jacqueline van Liere begonnen in 2002 restaurant 't Schulten Hues in Zutphen. In 2005 viel de eerste Michelinster en daarna werd het tijd te verhuizen naar een locatie die meer mogelijkheden bood. Ze zitten nu in het monumentale 's Gravenhof in het centum van de stad. Zoals fotografen, modeontwerpers enzovoort een portfolio samenstellen om hun werkstijl te tonen, zo vertellen Peter Gast en Jacqueline van Liere in dit originele boek over hun drijfveren, opleiding, werkervaring, het opzetten van hun bedrijf, de Nederlandse eetcultuur, streekproducten, hun kinderen enzovoort. Het is hard bikkelen, maar er is ook waardering. De tekst werd geïllustreerd met kleuren- en zwart-witfoto's van medewerkers, leveranciers, gerechten enzovoort. Het boek wordt afgesloten met de recepten van de foto's in dezelfde (menu)volgorde. Ze geven een mooie momentopname van het vakmanschap en de creativiteit van Peter Gast. Voor een publiek van professionals en ervaren hobby-koks die recepten kunnen lezen. Tot slot een aantal basisrecepten en een verklarende woordenlijst. Geen register. Uitgave in groot oblong formaat.

Specificaties

Nederlands | 9789080865587

Titel Portfolio
Auteur Peter Gast
Secundaire auteur Peter Cassell ; Rolf de Boer ; José Coppes
Type materiaal Boek
Uitgave Zutphen : KunstMag, 2007
Overige gegevens 160 p - foto's - 24×30 cm
ISBN 9789080865587
PPN 308270029
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fijne keuken
Trefwoord Zutphen
Restaurants
Bedrijfsgeschiedenis
Biografieën
Kookboeken
Persoonsnaam Gast, Peter
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Fijne keuken