Vlinders
Boek

Vlinders (cop. 2009)/ Pamela Forey and Sue McCormick; [vert. uit het Engels: René Nabbe, ill. Malcolm saunders Publishing Ltd.]

Dagvlinders in Europa in woord en beeld.

Recensie

Deze gids toont een groot aantal van de in Europa voorkomende dagvlinders. Na een indeling in families en een beschrijving hiervan kan de lezer door bladeren de vlinder binnen deze familie opzoeken. Ook een hoofdstukje over de levensloop van vlinders is aanwezig. De families zijn met verschillend gekleurde vlakjes bovenaan de pagina te onderscheiden. Bij de soortbeschrijvingen worden grootte, kenmerken van de volwassen vlinder en rups, eventuele gelijksoortigen en actieve periode aangegeven. Verder is de beschrijving voorzien van een kleurentekening van vlinder en rups, gezeten op een zwart-wittekening van de favoriete waardplant, en een kaartje waarop aangegeven is waar de vlinder globaal binnen Europa voorkomt. Ook worden de beschrijvingen vaak gevolgd door een kleurenfoto. Het woord- en taalgebruik van de beknopte tekst bevat soms niet verklaard jargon, de illustraties zijn goed. Hoewel het jammer is dat er niet duidelijk aangegeven is dat het boek alleen dagvlinders bevat, is dit een gids waar beginners en iets meer gevorderde natuurliefhebbers mee aan de slag kunnen. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789059472709

Titel Vlinders
Auteur Pamela Forey
Secundaire auteur René Nabbe ; Sue McCormick
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : Atrium, cop. 2009
Overige gegevens 352 p - ill - 16 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: British & European buterflies. - London : Flame Tree Publishing, 2007. - (Identification guides)
ISBN 9789059472709
PPN 317304208
Rubriekscode 597.83
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dagvlinders; Europa; Gidsen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vlinders