Radio Kootwijk
Boek

Radio Kootwijk monument in gewapend beton (cop. 2009)/ Pieter Spits, [eind- en beeldred. Jacques Linssen ... et al. ; fotogr. Richard Jungsläger ... et al.]

Architectuurgeschiedenis van het art-deco gebouw in Kootwijk waar in de jaren twintig van de twintigste eeuw een radiozendstation gevestigd werd.

Aanwezigheid

Recensie

Van het zendstation Radio Kootwijk rest na 80 jaar opgaan, blinken en verzinken alleen nog het hoofdgebouw: Gebouw A. Deze architectonische schepping van Luthmann, gebouwd in 1919-1923, die het midden houdt tussen een sfinx en een kathedraal, verbeeldt met respect en schoonheid de nieuwe techniek: draadloze telefonie, die hier door pioniers werd ontwikkeld en vervolmaakt. Het betonnen gebouw is kunsthistorisch, esthetisch en technisch uniek voor Nederland. Pieter Spits heeft de bekende informatie over Radio Kootwijk goed geselecteerd en helder gepresenteerd. Ook de herdruk in facsimile van een belangwekkend artikel is voor geïnteresseerden meer dan welkom. Daarnaast zijn er zeer goede constructietekeningen en kaarten. De foto's spannen de kroon: zeer fraai, gedetailleerd en overzichtrijk, prachtige kleuren en de sfeer raak treffend. Een bijzondere uitgave over een bijzonder gebouw in een bijzonder dorp.

Specificaties

Nederlands | 9789075365924

Titel Radio Kootwijk : monument in gewapend beton
Auteur Pieter Spits
Secundaire auteur Jacques Linssen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Boxtel : Æneas, cop. 2009
Overige gegevens 84 p - ill - 23×23 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met het Cement&Betoncentrum - Met lit. opg
ISBN 9789075365924
PPN 317410024
Rubriekscode 718.69
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Radio Kootwijk
Trefwoord Radio Kootwijk
Radiostations
Bouwwerken
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Monumenten