Oude lijnen in het Utrechts landschap
Boek

Oude lijnen in het Utrechts landschap 16 wandel-, fiets- en kanoroutes in de provincie Utrecht (cop. 2009)/ Lourens Vellinga, [cartogr. Buijten & Schipperheijn Cartografie, John Eberhardt ; fotogr. Lourens Vellinga ... et al.]

Recensie

Vellinga brengt na 'Lopen langs de lijn'* meer wandelingen (en ook enkele fiets- en kanoroutes) langs lijnen in de provincie Utrecht. Ongewone routes die niet zozeer de mooie plekjes aan elkaar verbinden, maar lopen langs oude landschappelijke lijnen zoals ontmantelde spoorlijnen, de kaarsrechte weg die Napoleon aanlegde, een slingerende dijk, ooit opgeworpen na doorbraken, een oude grens tussen Gooi en Eemland en zelfs langs een virtuele streep: breedtegraad 52. De lijnen zijn niet altijd meer herkenbaar, voeren soms langs 'lelijke' stukken en de wandelaar stuit soms op hindernissen als hekken en snelwegen. Daarom vooral voor de sportieve cultuurhistorisch geïnteresseerden die het lopen van strepen eigenlijk ook altijd bevredigender vinden dan het wandelen van een uitgezet rondje in een bos- of over een heideperceel. De gids beschikt over duidelijke routekaartjes (in kleur), vele mooie foto's en zeer onderhoudende toelichtingen over de lijnen en de bezienswaardigheden.

Specificaties

Nederlands | 9789058813367

Titel Oude lijnen in het Utrechts landschap : 16 wandel-, fiets- en kanoroutes in de provincie Utrecht
Auteur Lourens Vellinga
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Buijten & Schipperheijn Recreatief, cop. 2009
Overige gegevens 120 p - foto's, krt - 22 cm
ISBN 9789058813367
PPN 317283774
Rubriekscode Utrecht 986.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kanotochten; Utrecht (provincie) ; Wandeltochten; Utrecht (provincie) ; Fietstochten; Utrecht (provincie)
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Utrecht (provincie), Wandeltochten