Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Heibel om een zeekaart
Boek

Heibel om een zeekaart de tijd van regenten en vorsten 1600-1700 : de Atlas Major van Blaeu ([2008])/ [auteur:] Peter Smit , & [ill.] Fiel van der Veen ; [cartogr.: Van Dijk vormgeving & kartografie ; bijdrage concept: Anne Roos ... et al. ; red.: Anneriek van Heugten]

Matthijs werkt bij de kaartenmaker Willem Blaeu. Deze wil nieuwe ontdekkingen in kaart brengen, maar er zijn meer kapers op de kust. Leesboek met informatie over De Atlas Major van Blaeu. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Matthijs is leerling bij kaartenmaker en drukker Blaeu in het Amsterdam van de zeventiende eeuw. Als schipper Willem Schouten komt vertellen over de reis die hij gemaakt heeft langs de zuidelijkste punt van Zuid-Amerika, kan Blaeu weer betere zeekaarten van dat gebied maken. Er blijken echter verschillende kapers op de kust te zijn. Zo ontstaat een spannend, helder verteld verhaal van verraad en het vertellen van de waarheid, waarbij verschillende elementen uit het leven in Amsterdam in de zeventiende eeuw aan de orde komen: de VOC, kaarten maken, de drukpers, de markt en de relatie tussen meester en leerling. De uitgave is onderdeel van de serie 'Terugblikken'* over onderwerpen uit de historische canon van de commissie Van Oostrom, in dit geval het venster 'De Atlas Major van Blaeu'. Achterin staan een aantal korte informatieve stukjes en foto's over de onderwerpen die aan de orde komen; voorin een tijdlijn van de geschiedenis. Voor kinderen in de midden- en bovenbouw van de basisschool een mooie manier om iets te leren over de geschiedenis van Nederland. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053001943

Titel Heibel om een zeekaart : de tijd van regenten en vorsten 1600-1700 : de Atlas Major van Blaeu
Auteur Peter Smit
Instelling /Van Dijk vormgeving & kartografie
Secundaire auteur Anne Roos ; Fiel van der Veen ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2008]
Overige gegevens 77 p - ill., krt - 22 cm
ISBN 9789053001943
PPN 314811893
Genre historische roman
Thematrefwoord Ontdekkingsreizen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Terugblikken. Leesboeken
Boek

Terugblikken. Leesboeken (2008-...)

vol. dl. 19
Uitgeleend