Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het schildersmenneke
Boek

Het schildersmenneke de tijd van burgers en stoommachines 1800-1900 : Vincent van Gogh ([2008])/ [auteur] Jos de Valk, & [ill.] Roelof van der Schans ; [cartogr.: Van Dijk vormgeving & kartografie ; bijdrage concept: Anne Roos ... et al. ; red.: Anneriek van Heugten]

In het dorp van Lard, Driek en Mieke is de schilder Vincent van Gogh komen wonen. De mensen vinden hem maar vreemd. Leesboek met informatie over de tijd van Vincent van Gogh. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In het dorpje Nuenen komt een schilder wonen. Hij heet Vincent van Gogh en de mensen vinden hem maar vreemd. Drie kinderen leren hem beter kennen en ontdekken dat hij misschien toch niet zo raar is. Het leesboek maakt deel uit van de serie 'Terugblikken'* die elk gaan over een van de vijftig vensters van de geschiedeniscanon van Nederland. Het verhaal speelt in de tijd van burgers en stoommachines, waarmee tegelijk gezegd moet worden dat de lezers van dit boek enig besef van en interesse moeten hebben in de geschiedenis van toen. Soms worden woorden gebezigd die kinderen van deze tijd waarschijnlijk niet begrijpen zoals vorster, steunbeer, etc. Jammer dat een verklarende woordenlijst ontbreekt. Achterin wordt de tijd van burgers en stoommachines in beeld gebracht door kleurenfoto's en wordt er iets verteld over de schilder Vincent van Gogh die ook in die tijd leefde in Noord-Brabant. Het boek heeft aan de binnenkant een tijdbalk die onder andere aangeeft in welk tijdperk dit boek speelt (1800-1900). De illustraties zijn meestal in zwart-wit afgedrukt. Ze zijn erg functioneel omdat veel jonge lezers zich dan een beter beeld kunnen vormen hoe er geleefd werd in die periode. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053001967

Titel Het schildersmenneke : de tijd van burgers en stoommachines 1800-1900 : Vincent van Gogh
Auteur Jos de Valk
Instelling /Van Dijk vormgeving & kartografie
Secundaire auteur Anne Roos ; Anneriek van Heugten ; Roelof van der Schans
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2008]
Overige gegevens 93 p - ill., krt - 22 cm
ISBN 9789053001967
PPN 314809104
Genre historische roman
Thematrefwoord Gogh, Vincent van ; Schilders
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Terugblikken. Leesboeken
Boek

Terugblikken. Leesboeken (2008-...)

vol. dl. 33
Uitgeleend