Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Niet meer alleen
Boek

Niet meer alleen de tijd van televisie en computers 1950-heden : Annie M.G. Schmidt ([2008])/ [auteur] Margriet Breet, & [ill.] Iris Boter ; [cartogr.: Van Dijk vormgeving & kartografie ; bijdrage concept: Anne Roos ... et al. ; red.: Anneriek van Heugten]

Lisa is verhuisd naar Amsterdam. Ze leert haar aardige oude buurvrouw kennen: Annie M.G. Schmidt. Ze raken bevriend en Lisa voelt zich minder alleen. Leesboek met informatie over Annie M.G. Schmidt. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lisa is net verhuisd naar Amsterdam. Ze is boos en verdrietig: ze mist haar oude huis en haar vriendinnen. Dan leert ze een aardige oude mevrouw kennen, die verderop in de straat woont. Het is Annie M.G. Schmidt, de schrijfster van Jip en Janneke, Minous en nog veel meer bekende verhalen. Dankzij Annie voelt Lisa zich minder alleen. Ze besluit dat ze haar spreekbeurt over Annie gaat houden en gaat op zoek naar informatie over haar beroemde buurvrouw. Dan vindt Lisa een poes, die ze stiekem op zolder laat wonen en ze wordt vriendinnen met Chantal. Maar ondertussen gaat het met Annie steeds minder goed. Deel uit de serie 'Terugblikken'*, die bestaat uit vijftig leesboeken over een van de vijftig vensters van de geschiedeniscanon van Nederland. Elk boek geeft een beeld van de inhoud van een venster. Dit boek beschrijft tijdvak 10, venster 45: Annie M.G. Schmidt. Een vlot en met humor geschreven boek over de laatste anderhalf jaar uit het leven van Annie M.G. Schmidt. Elk hoofdstuk begint met een dagboekfragment van Lisa. Achter in het boek staan informatie over Schmidt en een tijdbalk. Met gedetailleerde illustraties in zwart-wit. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053001981

Titel Niet meer alleen : de tijd van televisie en computers 1950-heden : Annie M.G. Schmidt
Auteur Margriet Breet
Instelling /Van Dijk vormgeving & kartografie
Secundaire auteur Anne Roos ; Iris Boter ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2008]
Overige gegevens 93 p - ill., krt - 22 cm
ISBN 9789053001981
PPN 314810412
Rubriekscode Nederlands 855.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schmidt, Annie M.G.
PIM Rubriek Schrijvers en Boeken
PIM Trefwoord Schmidt

Relaties/Serie

Terugblikken. Leesboeken
Boek

Terugblikken. Leesboeken (2008-...)

vol. dl. 45
Uitgeleend