Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het offer
Boek

Het offer de tijd van jagers en boeren : prehistorie, tot 50 v Chr. : hunebedden ([2008])/ [auteur] Tijl Rood, & [ill.] Peter Nuyten ; [cartogr.: Van Dijk vormgeving & kartografie ; bijdrage concept: Anne Roos ... et al. ; red.: Anneriek van Heugten]

De priester van het dorp van Jel en Tiem zegt dat er een kind geofferd moet worden. Jel en Tiem vluchten het bos in. Ze moeten daar zien te overleven. Leesboek met informatie over de prehistorie. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Jel en Tiem zijn een tweeling van bijna twaalf jaar. Ze wonen met hun moeder in een dorp. Jalkar, de priester van het dorp, wil de geesten gunstig stemmen door een kind te offeren. Jel en Tiem vluchten op aanraden van hun moeder het bos in. Daar moeten ze zien te overleven tot het in hun dorp weer veilig is. Dit boek is het eerste deel uit een serie leesboeken over de geschiedenis van Nederland. Het verhaal speelt zich af in de tijd van de Hunnebedbouwers. Alle leesboeken van de serie 'Terugblikken'* corresponderen met een venster van de canon van de Nederlandse geschiedenis. Een leuke manier om bekend te raken met de geschiedenis. Het boekje bevat zwart-witte stripachtige illustraties. Op het omslag staat een gekleurde illustratie. Voor en achter in het boek staat een tijdbalk. Een vijftal bladzijden achterin bevat foto's en informatie over de prehistorie en verwijzingen naar diverse musea. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053001899

Titel Het offer : de tijd van jagers en boeren : prehistorie, tot 50 v Chr. : hunebedden
Auteur Tijl Rood
Instelling /Van Dijk vormgeving & kartografie
Secundaire auteur Anne Roos ; Peter Nuyten ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2008]
Overige gegevens 77 p - ill., krt - 22 cm
ISBN 9789053001899
PPN 314811729
Genre historische roman
Thematrefwoord Prehistorie
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Terugblikken. Leesboeken
Boek

Terugblikken. Leesboeken (2008-...)

vol. dl. 01
Uitgeleend