Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Spion aan de overkant
Boek

Spion aan de overkant de tijd van Romeinen en Germanen 50 voor Chr.-500 na Chr. : de Romeine limes ([2008])/ [auteur] Rian Visser, & [ill.] ivan en ilia ; [cartogr.: Van Dijk vormgeving & kartografie ; bijdrage concept: Anne Roos ... et al. ; red.: Anneriek van Heugten]

De Romeinen bouwen een kamp vlakbij het dorp waar Walo woont. Hij gaat in het Romeinse kamp werken. Kan hij als spion ontdekken wat de Romeinen van plan zijn? Leesboek met informatie over de Romeinse tijd. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Samen met zijn familie woont Walo in een Germaans dorp. Als de Romeinen aan de overkant van de rivier een legerkamp opzetten, vragen de dorpelingen zich af wat dat betekent. Komt er oorlog of moeten ze voor de Romeinen gaan werken? Walo wordt als spion naar het kamp gestuurd. Zal hij ontdekken wat er gaat gebeuren? Leesboek uit de serie 'Terugblikken'*, dat speelt in de tijd van Romeinen en Germanen. Met deze serie wordt geprobeerd de Nederlandse geschiedeniscanon aantrekkelijk te presenteren voor kinderen. In dit boek is dat niet helemaal gelukt. Het verhaal komt heel langzaam op gang. De eerste hoofdstukken beschrijven vooral het leven in het Germaanse dorp. Leerzaam maar saai. Het verhaal begint pas echt te leven als Walo in het Romeinse kamp gaat werken. Intussen zijn we dan al heel wat pagina's verder. De illustraties zijn in zwart-wit uitgevoerd en nogal houterig getekend. De laatste vijf pagina's van het boek bevatten historische informatie over de tijd waarin het verhaal zich afspeelt. Kortom, een leerzaam boek dat geschikt is voor basisscholen, maar met een minder aantrekkelijk verhaal. Vanaf ca. 8 tot 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053001905

Titel Spion aan de overkant : de tijd van Romeinen en Germanen 50 voor Chr.-500 na Chr. : de Romeine limes
Auteur Rian Visser
Instelling /Ivan & Ilia Illustraties, Maastricht ; /Van Dijk vormgeving & kartografie
Secundaire auteur Anne Roos ; Anneriek van Heugten
Type materiaal Boek
Uitgave Drunen : Delubas, [2008]
Overige gegevens 93 p - ill., krt - 22 cm
ISBN 9789053001905
PPN 314800573
Genre historische roman
Thematrefwoord Romeinse Oudheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Terugblikken. Leesboeken
Boek

Terugblikken. Leesboeken (2008-...)

vol. dl. 02
Uitgeleend