Spaans
Boek

Spaans (2008)/ [door Yolanda Mateos Ortega, red. Anke Müller ; Nederlandse bew. Emma van Kampen ; red. Nynke Scholtens]

Beknopt overzicht voor beginners van de Spaanse grammatica. Met aandacht voor de verschillen tussen Spanje en Spaans-Amerika.

Aanwezigheid

Recensie

Deze compacte grammatica doet in veertien hoofdstukken en een bijlage met werkwoordsvervoegingen en twee registers (grammaticale termen en trefwoorden) het Spaans uit de doeken. Van basiszaken als lidwoord en meervoudsvorming tot indirecte rede en 'subjuntivo' (aanvoegende wijs). De verschillen tussen de taal in Spanje en in Spaans-Amerika staan in hoofdstuk 13. Het slofhoofdstuk behandelt veel voorkomende struikelblokken als het gebruik van verba als 'gustar'(~lekker/leuk vinden) met een meewerkend voorwerp. Het aangebodene is opvallend overzichtelijk en logisch gegroepeerd. Zo staan in het hoofdstuk Voorzetsels ook samengestelde vormen en werkwoorden met vast voorzetsel.. De gegeven voorbeelden zijn goed gekozen en het item in kwestie springt door kleur uit de tekst. Deze uitgave mikt op een breed publiek van beginners dat naast leerboek of multimediamethode behoefte heeft aan een grammatica, maar kan ook dienen als naslagwerk voor de meer gevorderde. Een beginner kan ook kiezen voor het nog beknoptere 'Kortom' van M. Branza*.

Specificaties

Nederlands | 9789054517368

Titel Spaans
Auteur Yolanda Mateos Ortega
Secundaire auteur Anke Müller ; Emma van Kampen ; Nynke Scholtens
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Amsterdam [etc.] : Intertaal, 2008
Overige gegevens 120 p - 21 cm
Annotatie Licentie uitgave - 1e dr.: Amsterdam : Intertaal, 2007 - Met reg - Vert. van: Grammatik kurz und bündig Spanisch. - Stuttgart : Klett Sprachen, cop. 2005
ISBN 9789054517368
PPN 317558633
Rubriekscode Spaans 837.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spaanse taal; Grammatica
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Spaanse taal

Relaties/Serie

Grammatica kort & bondig

Grammatica kort & bondig (2008-....)

vol.
Uitgeleend