Kap'tein Sharky en Gevangeniseiland
Boek

Kap'tein Sharky en Gevangeniseiland een verhaal van Jutta Langreuter (cop. 2008)/ met tek. van Silvio Neuendorf, vert. [uit het Duits] door Yvonne van Dalen

De piraat Oude Bill ontvoert Michi, de beste vriend van de kleine kapitein Sharky. Zal Kap'tein Sharky Michi kunnen bevrijden? Prentvertelling met gedetailleerde, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Wanneer Oude Bill de piraat Michi, de beste vriend van kapitein Sharky, ontvoert, wil Sharky Michi redden. Michi en de hele piratenbemanning, behalve Oude Bill zelf, zijn door de soldaten gevangen gezet op het Gevangeniseiland. En dus moet kapitein Sharky niet alleen zijn vriend, maar ook de andere piraten bevrijden. Kapitein Sharky, die de kleine piraat wordt genoemd, en Michi zijn afgebeeld als kinderen; de piraten als gemene volwassenen. Waarom de kinderen ook piraat zijn, wordt niet helemaal duidelijk. Een prachtige prentvertelling waarin de gedetailleerde illustraties het verhaal vertellen en waarop steeds weer iets nieuws te ontdekken is. De illustraties staan over een dubbele pagina met in één hoek steeds goed leesbaar de tekst. De teksten zijn vlot geschreven en zijn geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078726043

Titel Kap'tein Sharky en Gevangeniseiland : een verhaal van Jutta Langreuter
Auteur Jutta Langreuter
Secundaire auteur Silvio Neuendorf ; Yvonne van Dalen
Type materiaal Boek
Uitgave Dongen : Ikkemikke, cop. 2008
Overige gegevens [26] p - tek., krt - 31 cm
Annotatie Oorspr. Duitse uitg.: Münster : Coppenrath
ISBN 9789078726043
PPN 317282808
Genre zeeverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Ontvoeringen
Taal Nederlands