Kap'tein Sharky en het zeemonster
Boek

Kap'tein Sharky en het zeemonster een verhaal van Jutta Langreuter (cop. 2008)/ met tek. van Silvio Neuendorf, vert. [uit het Duits] door Yvonne van Dalen

Kap'tein Sharky en zijn vrienden komen op zee een gevaarlijk zeemonster tegen. Is het monster wel zo gevaarlijk? Prentvertelling met gedetailleerde, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een spannend avonturenboek over kapitein Sharky en zijn bemanning. De kleine kapitein vaart uit met zijn beste vriendjes. Op zee komen zij het door velen gevreesde zeemonster tegen. Het zeemonster blijkt eigenlijk een heel lief dier te zijn, dat zich enorm eenzaam voelt. Niemand wil met hem spelen. Als het zeemonster ook nog eens de andere boot met woeste piraten wegjaagt, is het zeemonster een echte held. De tekst is soms wat te volwassen geschreven voor de bestemde doelgroep. De illustraties zijn heel avontuurlijk. Er zijn veel details getekend en het kind zal dan ook op iedere pagina iets nieuws en spannends ontdekken. De emoties van de personages zijn goed van hun gezicht af te lezen. Er is gebruik gemaakt van heldere kleuren. De meeste illustraties beslaan twee bladzijdes. De tekst is steeds gedrukt op een rustig stuk, bijvoorbeeld in een wolk of het water. Deze prentvertelling zal menig kind dat van avonturen houdt, aanspreken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789078726029

Titel Kap'tein Sharky en het zeemonster : een verhaal van Jutta Langreuter
Auteur Jutta Langreuter
Secundaire auteur Silvio Neuendorf ; Yvonne van Dalen
Type materiaal Boek
Uitgave Dongen : Ikkemikke, cop. 2008
Overige gegevens [26] p - tek., krt - 31 cm
Annotatie Oorspr. Duitse uitg.: Münster : Coppenrath, cop. 2007
ISBN 9789078726029
PPN 313929505
Genre zeeverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Monsters
Taal Nederlands