Handboek voor paardenvrienden
Boek

Handboek voor paardenvrienden een ritje door de wereld van pony's en paarden (cop. 2009)/ [ill. Sophie Allsopp ... et al., auteur Libby Hamilton ; vert. uit het Engels: Akkie de Jong ; red.: Vitataal]

Roos en Sam vertellen allerlei feiten, weetjes, tips over paarden en pony's. Met veel kleurenillustraties en uitvouwbare flapjes. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Roos en Sam nodigen de lezertjes in een 'brief' uit om kennis te nemen van de informatie die zij hebben opgedaan tijdens hun werk in de paardenstal. Dit handboek bevat veel weetjes, feitjes en toptips over de wereld van paarden en pony's. In acht hoofdstukken van twee tot zes pagina's wordt informatie gegeven over onder andere 'hoe een paard werkt', de verschillende rassen, het houden van een pony en wat wedstrijden rijden is. De informatie is vrij summier en in een aantal gevallen onvolledig, maar dat kan ook niet anders in zo'n kort bestek. Collageachtige opmaak binnen een kader, met weetjes en tips in gekleurde fonts. De vele, ook cartoonachtige, tekeningen en een enkele foto in combinatie met allerlei flapjes, een flipboek* en een envelop met verrassing maken het geheel aantrekkelijk, maar erg kwetsbaar. De tekeningen zijn niet altijd even duidelijk, vooral niet bij de rasbeschrijvingen en kleuren. De vertaling is af en toe ook niet optimaal. Niet duidelijk is wat 'diepe schouders', 'diepe borst' en een 'havikachtig profiel' zijn. Een paard dat weinig in onderhoud kost, omdat hij dol is op restjes veevoer als raskenmerk? Het geheel ziet er erg leuk uit, en zal zeker in een behoefte voorzien. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059208957

Titel Handboek voor paardenvrienden : een ritje door de wereld van pony's en paarden
Uniforme titel Handboek voor paarden vrienden
Auteur Libby Hamilton
Secundaire auteur Sophie Allsopp ; Akkie de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2009
Overige gegevens 24 p - ill - 26×26 cm - flipboek
Annotatie Vert. van: The pony lover's handbook. - Dorking : Templar, cop. 2008
ISBN 9789059208957
PPN 316662844
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Pony's ; Paarden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden